Tropu tauriņu mājā šķilsies tauriņi; Botāniskais dārzs pagarinājis tauriņu mājas sezonu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Tropu tauriņu māja šogad pirmo reizi pagarina sezonu un apmeklētājiem tā būs atvērta līdz pat novembra beigām, informēja LU Botāniskā dārza direktora vietniece Signe Tomsone.

Viņa pastāstīja, ka inkubatorā pašlaik atrodas gandrīz 200 jaunu kūniņu, no kurām nedēļas nogalē šķilsies tauriņi, kas dabā mīt Dienvidamerikas un Dienvidaustrumāzijas tropos.

Šoreiz dominē sugas, kas lidinās tropu mežu lapotnē, kur tieši spilgtas saules stari iekļūst epizodiski, tādēļ Latvijas novembra pelēcīgās dienas šiem tauriņiem ir itin piemērotas.

Krāšņākie ir Jūlijas tauriņi ar spilgti oranžiem spārniem, toties kliperu spārni atgādina buru formu, tādēļ arī suga ir nosaukta atbilstošā burinieka modeļa klipera vārdā. Savukārt Ahileja morfīdi izceļas ar spilgti zilu diagonāli vienlaidus pāri abiem tumšajiem spārniem. Būs skatāma arī dažādu sugu dižtauriņi, helikonīdi un citi tropu krāšņie lidoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu