Avgustinovičs apstrīd spriedumu strīdā ar valsti par 500 000 latu kompensāciju (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Latgales reģionālās iestādes Muitas pārvaldes priekšnieka vietnieks Aivars Avgustinovičs iesniedzis apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu daļēji apmierināt viņa prasību un prasītās 500 000 latu kompensācijas vietā piedzīt 30 000 latu.

Rīgas apgabaltiesā Avgustinovičs apelācijas sūdzību iesniedzis 12.augustā, bet Tieslietu ministrija (TM) apelācijas sūdzību iesniegusi 13.augustā. Apelācijas sūdzības pieņemtas un nosūtītas izskatīšanai Augstākajā tiesā apelācijas kārtībā.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 24.jūlijā par labu Avgustinovičam no valsts TM personā piedzina 30 000 latu atlīdzību par viņam nodarītajām morālajām ciešanām saistībā ar nepamatotām apsūdzībām kukuļošanā un atrašanos apcietinājumā.

TM Avgustinoviča prasību iepriekš daļēji atzina, taču bija gatava maksāt 720 latus par četriem mēnešiem, kurus Avgustinovičam nācās pavadīt apcietinājumā.

Avgustinovičs 2005.gadā tika apsūdzēts dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā mantkārīgā nolūkā un atkārtotā kukuļņemšanā. Dienesta izmeklēšanas rezultātā viņš tika atbrīvots no darba VID. Savu vainu inkriminētajos noziegumos Avgustinovičs neatzina.

Latgales apgabaltiesa 2005.gada 8.novembrī Avgustinoviču atzina par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un daļēju mantas konfiskāciju.

Notiesājošo spriedumu 2008.gada 28.aprīlī pēc Avgustinoviča iesniegtās apelācijas sūdzības atcēla Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta. Šo spriedumu AT Senātā apstrīdēja prokuratūra, taču Senāts pērn 16.oktobrī apelācijas instances tiesas spriedumu atstāja spēkā.

Avgustinovičs iesniedza civilprasību par 500 000 latu morālā kaitējuma atlīdzību saistībā ar nepamatotām apsūdzībām un nepamatotu apcietinājumu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu