Nīderlandē aizliedz dzīvošanu skvotos (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Nīderlandē piektdien spēkā stājās likums, ar kuru aizliegta dzīvošana skvotos - patvarīga iemitināšanās uz dzīvi tukšās telpās.

Līdz šim šādi Nīderlandē dzīvot bija paraduši daudzi studenti, kas nespēja atrast dzīvesvietu par piemērotu maksu.

"Sākot ar šodienu, patvarīga iemitināšanās tukšās ēkās ir nelikumīga," norādīja Mājokļu ministrijas preses sekretāre Ninke van der Zē.

Sods par skvotošanu ir viens gads cietumā vai arī divi gadi, ja tukšo telpu nelikumīgie iemītnieki ķeras pie vardarbības vai iebiedēšanas. Ja pie varmācīgām metodēm ķeras grupā apvienojušies skvoteri, par nodarījumu var piespriest divus gadus un astoņus mēnešus ilgu cietumsodu.

Patvarīga apmešanās uz dzīvi dzīvojamās telpās, kas bijušas tukšas ilgāk par gadu, desmitgadēm ilgi Nīderlandē bijusi atļauta, un izlikt skvoterus no viņu ieņemtajām telpām bijis grūti.

Amsterdamas pašvaldības vadība jau trešdien paziņoja, ka grasās padzīt skvoterus no aptuveni 200 patvarīgi ieņemtajām mājām. Nīderlandes galvaspilsētā varētu būt pat 1500 šādu nelikumīgu iemītnieku.

Visā valstī skvoteri varētu būt iemitinājušies 500 līdz 1000 namīpašumu - gan nelielās mājās, gan daudzdzīvokļu ēkās, sacīja van der Zē.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu