Junkurs otrreiz mēģina nolikt 12.Saeimas deputāta mandātu (64)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

12.Saeimā ievēlētais deputāts Jānis Junkurs (V) īsi pēc deputāta zvēresta nodošanas un deputātu mandātu apstiprināšanas iesniedzis iesniegumu par parlamentārieša mandāta nolikšanu, tomēr viņa iesniegums tika noraidīts, tāpēc deputātam to nācās iesniegt otrreiz.

Junkura iesniegums tika reģistrēts, bet tas tika atzīts par nederīgu, jo iesniegums bija rakstīts pirms 12.Saeimas deputātu pilnvaru apstiprināšanas.

Tomēr Junkurs iesniedzis vēl vienu iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu. To otrdien izvērtēs Saeimas pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Junkurs jau iepriekš paziņoja, ka nolēmis atteikties no deputāta mandāta. Šāds viņa lēmums paver ceļu uz Saeimu «Vienotības» līderei, Kurzemē uzreiz «aiz strīpas» palikušajai Solvitai Āboltiņai.

Junkurs 12.Saeimas vēlēšanās kandidēja no «Vienotības» saraksta Kurzemes apgabalā, pēc plusu un svītrojumu saskaitīšanas apsteidzot partijas līderi Āboltiņu, kura šajā vēlēšanu apgabalā palika uzreiz «aiz strīpas». Junkurs, startējot no 10.pozīcijas, apsteidza arī politiķi Intu Dālderi un «Vienotības» sarakstā ierindojās otrajā vietā.

Junkuram, tāpat kā vairākiem citiem «Vienotības» deputātu kandidātiem, partijas iekšienē tiek pārmesta ar partiju nesaskaņota individuālā vēlēšanu kampaņa.

Junkurs šodien norādīja, ka pirms nedēļas ir nācis klajā ar paziņojumu un nedēļu atbildējis uz mediju pārstāvju jautājumiem. «Šodien es par to neko vairāk nekomentēšu,» uzsvēra politiķis, vairākkārtīgi sniedzot līdzīgas atbildes, kamēr žurnālisti viņu izvaicāja politiķa ceļā uz Saeimas ēkas izeju.

Junkurs šodien nodeva deputāta zvērestu jeb svinīgo solījumu, lai politiķim rastos iespēja vēlāk nolikt mandātu.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu