Pasaule vēro Jeļcina bēru ceremoniju (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzas pasaules televīzijas tiešraidē rāda bijušā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina oficiālo bēru ceremoniju, uz kuru atvadīties no ievērojamā Krievijas politiķa ieradušies daudzu pasaules valstu esošie un bijušie vadītāji.

Jeļcinu pēdējā gaitā izvada virkne pasaules valstu līderu, arī bijušais ASV prezidents Bils Klintons un Džordžs Bušs vecākais, Vācijas prezidents Horsts Kēlers, Francijas ārlietu ministrs Filips Dusts-Blazī, bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa, Ukrainas premjerministrs Viktors Janukovičs, bijušais Lielbritānijas premjerministrs Džons Meidžors un citas amatpersonas.

Baltijas valstis bērēs pārstāv Latvijas bijušais prezidents Guntis Ulmanis, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, Lietuvas prezidents Valds Adamkus un bijušais prezidents Aļģirds Brazausks.

Jeļcina bēres pārraida tiešraidē nacionālajā televīzijā. Bēru ceremonijai tiešraidē līdzi seko arī citas pasaules televīzijas.

Bēru dievkalpojums Kristus Glābēja katedrālē Maskavā sākās plkst. 12.00 pēc Maskavas laika (plkst. 11.00 pēc Latvijas laika). Atvadu dievkalpojumu vadīja trīs bīskapi. Zārku ar Jeļcina mirstīgajām atliekām no katedrāles iznesīs plkst. 14.30 pēc vietējā laika (plkst. 13.30 pēc Latvijas laika). Bijušais Krievijas prezidents tiks apbedīts Novodevičjes kapsētā, kur atdusas daudzi Krievijā pazīstami un slaveni cilvēki.

Visā Krievijā ir izsludinātas sēras.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu