Dinevičs aicina veidot Sabiedrisko padomi korupcijas izskaušanai RD (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP) aicina veidot jaunu institūciju - Sabiedrisko padomi korupcijas izskaušanai Rīgas domē, informēja Rīgas pašvaldība.

Dinevičs aicina izmantot citu valstu pieredzi un izveidot Rīgas domē Sabiedrisko padomi, kuras sastāvā būtu sabiedrisko organizāciju un inteliģences pārstāvji, uzņēmēji, žurnālisti, pensionāru apvienību pārstāvji, kā arī tiesībsargājošo institūciju pārstāvji.

Padomi veidotu 30 līdz 35 cilvēki, un sēdes varētu sasaukt reizi mēnesī Rīgas domes priekšsēdētāja vadībā. Sēdēs tiktu apspriesti jautājumi, kuru risināšana rīdziniekiem šķiet nevajadzīgi apgrūtināta un rada saskarsmi vai aizdomas par korupciju.

Kā pastāstīja Dinevičs, tiešs un atvērts dialogs Sabiedriskās padomes sēžu laikā dotu iespēju ne vien novērst korupcijas iespējamību, bet arī ļautu varas pārstāvjiem skaidrot savu pozīciju, savukārt sabiedrībai būtu iespēja tikt uzklausītai.

"Cīņai ar korupciju jānotiek visos varas līmeņos, tostarp parlamentā un valdībā," uzskata Dinevičs. Sekmīgāk izskaust korupciju palīdzēs atklāts dialogs starp sabiedrību un varas pārstāvjiem, nevis plikas represijas, kas vērstas pret korumpētajām personām, un daiļrunīgi ētikas kodeksi, uzsvēra Dinevičs.

Dinevičs uzskata, ka šādas Sabiedriskās padomes varētu veiksmīgi darboties arī pie ministrijām un citām valsts pārvaldes struktūrām.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 27.februārī ārkārtas sēdē pēc pusotru stundu garām diskusijām nolēma izveidot komisiju, kas nodarbosies ar korupcijas risku samazināšanu pašvaldībā.

Komisijas vadītājs ir Einārs Cilinskis (TB/LNNK), vadītāja vietnieks - Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs, bet komisijas locekļi - deputāti Aina Žuravļova ("Dzimtene"), Aleksandrs Kuzmins (PCTVL), Sarmīte Pīka (TP), Andrejs Vilks (LSDSP), Igors Pimenovs (SC), Baiba Brigmane (JL), Jānis Zaržeckis (LPP/LC), Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieks Ģirts Auškāps (TB/LNNK), Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš un Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes direktore Aija Roziņa.

Komisijas uzdevums ir izstrādāt rīcības plānu korupcijas risku samazināšanai Rīgas domē un koordinēt darbu nepieciešamo izmaiņu veikšanai normatīvajos dokumentos, kas turpmāk nodrošinātu pašvaldības darba un pieņemto lēmumu caurskatāmību un uzticamību.

Pretkorupcijas komisija jau ir uzklausījusi, bijušo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Pēteri Stranci, Labklājības departamenta direktori Inesi Švekli (LPP), Īpašuma departamenta direktora pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu un Satiksmes departamenta direktoru Ivaru Zarumbu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu