Valdība sanāks uz pēdējo sēdi (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējā valdība pirmdien sanāks uz pēdējo sēdi, liecina Ministru kabineta darba kārtība.

Savukārt Laimdotas Straujumas («Vienotība») otro valdību Saeima varētu apstiprināt trešdien, 5.novembrī. Tajā darbu neturpinās izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete («Vienotība»), ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA) un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (NA).

Jau ziņots, ka par darbu jaunajā valdībā vienojušies trīs esošie koalīcijas partneri - «Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Nacionālā apvienība (NA), opozīcijā atstājot «No sirds Latvijai», Latvijas Reģionu apvienību un «Saskaņu».

Ministru kabinetu veidos persona, kuru uz to aicinās Valsts prezidents, kurš jau paudis atbalstu Straujumai turpināt šo darbu.

Jau ziņots, ka finanšu ministra amata kandidāts ir Jānis Reirs, iekšlietu - Rihards Kozlovskis, satiksmes - Anrijs Matīss, ārlietu - Edgars Rinkēvičs, izglītības un zinātnes ministra amatam virzīta Mārīte Seile no programmas «Iespējamā misija».

ZZS pārziņā būs Veselības ministrija - šim amatam virza Gunti Belēviču, ekonomikas ministra amatam Danu Reiznieci-Ozolu, labklājības ministram - Uldi Auguli, zemkopības - Jāni Dūklavu, aizsardzības - Raimondu Vējoni.

NA saglabās kontroli pār Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, ministra amatam virzot Kasparu Gerhardu, tieslietu ministra amatam - Dzintaru Rasnaču, kultūras ministra amatam - Daci Melbārdi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu