Zinātnieki izpēta ASV prezidenta kandidātu ciltskokus (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zinātnieki izpētījuši ASV prezidenta kandidātu Džona Makeina, Hilarijas Klintones un Baraka Obamas ģenealoģiskos ciltskokus un secinājuši, ka demokrātu partijas kandidāti - Klintone un Obama - var lepoties ar slaveniem radiniekiem.

Bostonas Jaunanglijas vēsturiskās ģenealoģiskās biedrības trešdien publicētajā pētījumā, kurā izsekoti visu trīs prezidenta kandidātu ciltskoki, secināts, ka Ilinoisas štata senators Baraks Obama, kura māte ir no Kanzasas, par attāliem radiniekiem var dēvēt vismaz sešus bijušos ASV prezidentus, ieskaitot Džordžu V. Bušu un viņa tēvu Džordžu H.W. Bušu, Džeraldu Fordu, Lindonu Džonsonu, Hariju Trūmenu un Džeimsu Medisonu, kā arī Lielbritānijas premjerministru Vinstonu Čērčilu un Holivudas aktieri Bredu Pitu.

Savukārt viņa konkurentei demokrātu partijā Ņujorkas senatorei Hilarijai Klintonei ir kopēji radinieki ar Pita partneri, aktrisi Andželinu Džoliju.

Klintonei ir radniecība ar daudziem cilvēkiem, kuriem ir franču izcelsmes kanādiešu senči, ieskaitot arī popzvaigznes Madonnu, Selīnu Dionu un Alanisu Moriseti, kā arī rakstnieku Džeku Keruaku un Velsas prinča Čārlza sievu Kamillu Pārkeri-Boulzu.

"Tas ir ļoti izplatīts fakts, ka cilvēki, kuriem rados ir franču izcelsmes kanādieši, ir saistīti ar ļoti daudziem citiem franču izcelsmes kanādiešiem," sacīja biedrības pētnieks Kristofers Čailds.

Tik ļoti ar slaveniem radiniekiem nav paveicies Arizonas senatoram Džonam Makeinam, kurš cīnās par nominēšanu ASV prezidenta amata kandidātam no republikāņu partijas. Viņš ir sestās pakāpes brālēns ASV pirmajai lēdijai Lorai Bušai, taču citus slavenus senčus bija grūti sameklēt.

Makeina senči gandrīz visi nāk no ASV dienvidiem, kas apgrūtina saikņu noteikšanu, jo šajā reģionā ciltskoku sastādītājiem jāsaskaras ar ierobežojumiem, piezīmēja Čailds.

Iepriekš ASV viceprezidenta Dika Čeinija sieva Linna, pētot ģimenes ciltskoku savai autobiogrāfijai, atklāja, ka viņas vīrs un demokrātu prezidenta kandidāts Baraks Obama ir astotās pakāpes brālēni - abiem politiķiem ir kopīgs priekštecis Marīns Divāls, kas 17.gadsimtā ieceļoja no Francijas.

46 gadus vecais senators no Ilinoisas štata un 66 gadus vecais republikāņu viceprezidents ir radikāli atšķirīgi savos politiskajos uzskatos, nemaz nerunājot par faktu, ka Obama ir melnādainais, bet Čeinijs - baltais.

Obamas pārstāvis Bils Bērtons atbildē uz ziņām par abu politiķu radniecību toreiz piezīmēja: "Katrā ģimenē ir pa melnai avij."

Vairāk par ASV prezidenta amata kandidātu radiniekiem lasāms biedrības lapā "www.NewEnglandAncestors.org".

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu