Sašķiro rekordlielu skaitu izlietoto vējstiklu šķidruma kanniņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Akcijā «Dod kannai otru iespēju - nodod to pārstrādei!», kas notika no 2015.gada 1.decembra līdz šī gada 28.februārim, autovadītāji sašķirojuši rekordlielu skaitu izlietoto vējstiklu šķidruma kanniņu, informē akcijas rīkotāji.

Izlietoto plastmasas kanniņu savākšanas akcijā autovadītāji ir nodevuši 9515 plastmasas vējstiklu šķidruma kanniņas.

«Latvijas Zaļā punkta» direktors Kaspars Zakulis atgādina, ka šī bija septītā reize, kad rīkota šī akcija. Katrs vējstiklu šķidruma kanniņu savākšanas akcijas gads ir ar arvien pozitīvāku tendenci - šogad trīs mēnešu laikā autovadītāji sašķirojuši trīs reizes vairāk kanniņu nekā pagājušajā gadā.

Šķirojot plastmasas kanniņas tām paredzētajos konteineros pie «Narvesen» veikaliem «Neste» degvielas uzpildes stacijās (DUS), no 2015.gada 1.decembra līdz šī gada 28.februārim iedzīvotāji varēja piedalīties loterijā. Kopumā šo iespēju izmantoja 672 akcijas dalībnieki, starp kuriem ir izlozēti 50 laimīgie, kuri saņems vējstiklu šķidrumu un trīs veiksmīgie saņem «Premium plus» priekšapmaksas karti 50 eiro vērtībā. Par balvas saņemšanu ar loterijas uzvarētājiem organizētāji sazināsies individuāli.

Vējstiklu šķidruma plastmasas kanniņas autovadītāji aicināti šķirot arī visa gada garumā 16 tirdzniecības vietās, kas atrodas DUS teritorijā, izmantojot tam speciāli paredzētos šķirošanas konteinerus. Savāktās kanniņas tiek nodotas atkārtotai uzpildīšanai, bet tās, kuras vairs nav derīgas atkārtotai uzpildīšanai, tiek nogādātas rūpnīcā SIA «Nordic Plast» Olainē, kur tās pārstrādās otrreizējās izejvielās un tālāk arī jaunos plastmasas produktos.

Ik gadu Latvijas tirgū nonākot ap 1,5 miljoniem vējstiklu šķidruma izlietoto plastmasas kanniņu, kas ir izmantojamas otrreiz vai pārstrādājamas jaunās izejvielās. Akcija tika sākta 2009.gadā, un šajā laikā autovadītāji sašķirojuši vairāk nekā 12 tonnas plastmasas, no kurām 20% vējstiklu šķidruma kanniņas ir uzpildītas atkārtoti, bet pārējie materiāli nonākuši pārstrādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu