Četri latvieši ar paštaisītu plostu dosies uz Roņu salu (62)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamajā nedēļas nogalē, 8.augustā, četri latviešu jaunieši ar paštaisītu plostu no volejbola bumbām dosies uz Igaunijai piederošo Roņu salu, TVNET informēja brauciena dalībnieki.

Plānots, ka Roņu salā jauniešus sagaidīs salas mērs.

"Mēs esam priecīgi par katru ceļotāju, kas mūs apciemo", saka Āre Sinters, Roņu salas mērs. "Roņu salas iedzīvotāji ir ļoti viesmīlīgi. Kad uzzināju par četru latviešu iniciatīvu ar paštaisītu plostu atbraukt uz Roņu salu, mēs nolēmām jauniešus sagaidīt."

Ceļojums sāksies no Kolkas raga. "Ja laika apstākļi būs labi, mēs sasniegsim Roņu salu sešās stundās," apgalvo Pēteris, viens no četriem draugiem.

Plosts, ko plānots izmantot ceļojumā, ir divarpus metru garš un plats un veidots no 400 volejbola bumbām. Peldošais transportlīdzeklis veidots pēc katamarāna parauga, taču vienlaikus aprīkots arī ar buru un airiem. Plosta būvēšana aizņēmusi vairākas nedēļas, un tas pārbaudīts vairākos testos.

Brauciena dalībnieki uzsver, ka īpaša uzmanība ceļojuma laikā tiks pievērsta plostotāju drošībai. Ņemot vērā to, ka nevienam no viņiem nav nopietnas pieredzes braukšanā ar plostu, jaunieši rūpīgi konsultējas ar dažādiem kuģošanas speciālistiem, kā arī jau sarunājuši, ka pirms došanās ceļā viņiem tiks sniegtas ļoti precīzas laika prognozes. Brauciena laikā plostu pavadīs kuteris ar diviem glābējiem un ārstu.

Šāda plosta būvniecību iedvesmojis ASV aktiera Toma Henka atveidotais tēls Holivudas filmā "Cast away" ("Pamestais"), kuram, nonākot uz vientuļas salas, par vienīgo viņa sarunu biedru četru gadu garumā kļūst volejbola bumba, un arī Henka varonis sevis glābšanai sāk būvēt plostu.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu