Saulainā laikā modē – lāses un mušas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja vēlaties uzzināt, kas ir pēdējais saulesbriļļu modes kliedziens, apskatiet savu vecāku, vecvecāku jaunības foto, kas uzņemti 60. gados. Tās ir tās pašas milzīgās saulesbrilles, ko kopš jaunības laikiem nēsā ekrāna zvaigzne Sofija Lorēna. Varētu pat sacīt, ka šodien modē – Sofijas Lorēnas brilles.

Lielas brilles nozīmē, ka tās aizņem gandrīz trešo daļu no sejas, ignorējot visus agrākos kanonus, ka nedrīkst "sēdēt" uz vaigiem, nevar pārsniegt uzacu līniju. Arī vīriešus mode šogad aicina nēsāt smagnējas brilles. Lēcām palicis aktuāls klasiskais brūnais un pelēkais tonis. Aizvadītajā gadā ražotājs lika lietā fantāziju, lai visādi izdaiļotu briļļu kājas, bet šogad spēle pārsvarā notiek ar formām.

No modes, domājams, nekad neizies polaroīdi. Profesionāļi saka tā – šīs brilles ir labas, bet polaroīdi izcili. Tās vajadzētu iegādāties cilvēkiem, kas sēž pie stūres, atpūšas un aktīvi sporto pie un uz ūdeņiem vai kalnos.

Ko izvēlas Latvijā?

Latvijā saulesbriļļu izvēli nosaka mūsu klimats. Dienvidos, piemēram, vajadzība spiež izvēlēties pēc iespējas tumšākas lēcas, bet mūsu cilvēki priekšroku dod gaišākām. Kaut arī autori briļļu rāmjus piedāvā visneiedomājamākajās krāsās, ejošās ir un paliek melnā un brūnā.

Optika

Ja jums ir redzes problēmas un gribas stilīgas saulesbrilles, tad šodien šķēršļu nav. Pareizos stiklus var iestrādāt jebkurā jūsu izvēlētā saulesbriļļu ietvarā.

Kvalitāte un cena

Labas brilles var nopirkt, sākot no 30 latiem. Saulesbriļļu galvenais uzdevums ir sargāt acis no saules. Tāpēc ļoti svarīgs ir ultravioleto staru (UV) filtrs. Katrā sevi cienošā optikas salonā cilvēks var aiziet ar savām brillēm un pārbaudīt, vai filtrs patiešām darbojas. Ja tā nav, tad jūsu saulesbrilles nopietni apdraud redzi. Zem tumšajiem stikliem acs zīlīte palielinās divkārt, un varat tikai iedomāties, ko dara saulīte, ja briļļu ražotājs par šo UV sargu ir aizmirsis.

Bērniem

Agrāk pastāvēja mīts, ka bērniem saulesbrilles ir lieka greznība. Tā nebūt nav. Pieaudzis cilvēks saulainā laikā bez brillēm mācēs pasargāt acis, taču mazs bērns to vēl neprot. Tāpēc saulesbriļļu ražotāji domā arī par vēl ratos sēdošiem bērniem.

Kopšana

Saulesbriļļu kopšana ne ar ko neatšķiras no parasto briļļu tīrīšanas. Veikalos nopērkami speciālie šķidrumi un lupatiņas. Ja to nav pa rokai, tad brilles var mazgāt siltā ziepjūdenī un noslaucīt ar mīkstu salveti. Labs kopšanas līdzeklis ir arī dažādas mitrās salvetes, vislabāk zīdaiņu.

Konsultēja stila speciāliste, optikas studijas "Lonija" vadītāja Lonija Kossoviča

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu