Piemērs Latvijai ir... Versijas (67)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinot politiķu izvaicāšanu pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, portāls TVNET partiju pārstāvjiem jautāja, pēc kuras valsts piemēra Latvija varētu un tai vajadzētu attīstīties. Politiskie spēki minēja Baltijas valstis, Somiju un Slovēniju. Vai, sekojot to piemēram, mēs varētu kļūt par izcilu mazo ekonomiku?

Jautājums: Kura pasaules valsts jūsu skatījumā būtu tā, no kuras piemēra un izaugsmes Latvija var mācīties un kam sekot? Ko konkrēti Latvija var pārņemt no šajā valstī īstenotā?

Politisko partiju apvienība “Vienotība”:

Foto: Publicitātes foto

Apvienība uzskata, ka ir iespējams panākt, lai 2018. gadā Latvija būtu Baltijas līdere galvenajos dzīves kvalitātes rādītājos un tautas attīstības un globālās konkurētspējas rādītājos. Jau nākamajā gadā ES fondu apguvē Latvijai jāapsteidz Igaunija un Lietuva (Latvija 18,5% 2010. gada 1. cet., Igaunija un Lietuva ~23%).

Mums arī jāsasniedz vairāki Eiropas vidējie rādītāji – jāceļ darba ražīgums no 49% 2009. gadā (27. vieta ES) līdz 60% 2013. gadā, Latvijai jāspēj konkurēt ārvalstu investīciju piesaistē reģionā. Apvienības mērķis ir samazināt Džini koeficientu no 0,41 2009. gadā līdz 0,35 2013. gadā, kas ir vidējais rādītājs Eiropā. (Viedoklis saīsināts)

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!":

Foto: Publicitātes foto

2. Ilgtspējīga izaugsme - resursu ziņā efektīvākas, videi nekaitīgākas un konkurētspējīgākas ekonomikas veicināšana;

3. Integrējoša izaugsme – tādas ekonomikas veicināšana, kurā ir augsts nodarbinātības līmenis un kas nodrošina sociālo un teritoriālo kohēziju.

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai” – „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK:

Foto: Publicitātes foto

Politisko partiju apvienība “Zaļo un zemnieku savienība”:

Foto: Publicitātes foto

Saskaņas centrs”: 

Foto: Publicitātes foto

Visi mēdz izteikties, ka mums ir vajadzīga sava Nokia. Varbūt ir vērts atcerēties, kā radās somu Nokia? Tā radās, pateicoties ilggadējām tirdzniecības attiecībām ar PSRS, tagad Krieviju. (Viedoklis saīsināts)


Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu