"Maserati" par miljonu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē dārgāko un ātrāko automobiļu ražotāju vidū acīmredzot vēlas iekļūt arī "Maserati", jo nupat prezentējis miljonu eiro vērtu modeli "MC12 Corsa". "Fiat" koncernā ietilpstošais ražotājs to raksturo kā atbilstoši pasūtījumam būvētu, tikai sacīkšu trasei paredzētu ūber auto, kuram par pamatu ņemts "MC12 GT1" sacīkšu automobilis.

Cenas ziņā auto būs līdzvērtīgs "Bugatti Veyron" un, domājams, arī dinamika nebūs daudz sliktāka, tomēr izredzētajiem "Volkswagen" rūpju bērna īpašniekiem nav pamata satraukumam, jo "Maserati" paredzēts tikai un vienīgi lietošanai slēgtā sacīkšu trasē, turklāt kopējais izlaides apjoms būs tikai 12 vienības.

Līdzīgi kā "Ferrari FXX", arī "Maserati MC12 Corsa" varēs iegādāties tikai tie cilvēki, kam kontā ir lieks miljons eiro, vēlme izbaudīt sacīkšu braucēja ikdienu un labas attiecības ar kompāniju. "Maserati" savu piedāvājumu raksturo kā "iespēju īpaši izvēlētiem cilvēkiem pārbaudīt un izbaudīt savu braukt prasmi īpaši ekskluzīvos apstākļos".

Vēl viena atšķirība no "Veyron" ir dzinēja jauda. "Bugatti" uzstādītais W16 turbo dzinējs attīsta 1001 zirgspēku, bet uz "Ferrari Enzo" bāzes konstruētā "MC12 Corsa" 6 litru V12 motora jauda ir 755 ZS. Tomēr arī ar to būs vairāk nekā pietiekami, ja ņem vērā, ka divvietīgā "Maserati" virsbūve pilnībā izgatavota no oglekļšķiedras un auto sver nieka 1150 kilogramus. Salīdzinājumam - "Veyron" sver par 800 kilogramiem vairāk.

Papildus tam "Maserati" norāda, ka katram no 12 "MC12 Corsa" īpašniekiem tiks nodrošināta iespēja auto individualizēt atbilstoši saviem ieskatiem un vēlmēm, kā arī izvēlēties jebkādu virsbūves krāsu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu