Policija soda citus, kamēr paši apstājušies bīstamā vietā bez bākugunīm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«8.marta vakarā zem Dienvidu tilta stāvēja Ceļu policijas ekipāža. Neatļautā vietā, bez bākugunīm, un sodīja visus pēc kārtas, jo uz tilta vēl no ziemas perioda ir zīme 50 km/h, bet visi pieraduši braukt uz 70 km/h. Liels paldies inspektoram Denisam F. par nodokļu maksātāju naudas izniekošanu,» raksta TVNET lasītājs Lauris.

Policijas komentārs:

"Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 34.punktu policijas auto drīkst atrasties attēlā redzamajā vietā arī bez ieslēgtām bākugunīm.

Šāds, kurā noteikts, ka automašīnas, kam piešķirts operatīvā transportlīdzekļa statuss drīkst atkāpties no atsevišķu apstāšanās un stāvēšanas prasību ievērošanas, pastāv jau vairāk nekā piecus gadus.

Policija ikdienā rūpējas par drošību uz ceļiem, tostarp kontrolējot, vai autovadītāji ievēro atļauto braukšanas ātrumu. Šādi reidi iepriekš tiek plānoti un tiek izvēlētas vietas, kurās šāda kontrole ir nepieciešama. Atgādinām, ka policija bieži arī saņem iedzīvotāju sūdzības par atsevišķiem ceļu posmiem, kuros regulāri notiek pārkāpumi, tādēļ vietu izvēle notiek sadarbībā ar sabiedrību.

Tāpat jāpiebilst, ka noteikumu neievērošana ne tikai palielina risku iekļūt negadījumā, bet arī pasliktina kopējo braukšanas kultūru un traucē autovadītājiem, kuri brauc pēc noteikumiem."

Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu