Lielbritānijas karalienes vīrs izsolē pārdod savu 1954.gada sporta auto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīrs princis Filips ir nolēmis pārdot savu 1954.izlaiduma gada sporta auto «Aston Martin», vēsta laikraksts «The Telegraph».

Apmēram 450 tūkstošu sterliņu mārciņu (580 tūkstošu eiro) vērtā Edinburgas hercoga vieglā automašīna ir īpaši pielāgota, lai karaliene papildus izveidotā spogulī varētu sakārtot cepuri un princis varētu zvanīt dēlam princim Čārlzam un meitai princesei Annai, izmantojot balss maiņas funkciju.

1954.izlaiduma gada «Lagonda» ar trīs litru dzinēju īpaši tika izgatavota Edinburgas hercogam un bija pirmais «Aston Martin» darbs karaliskajai ģimenei. Pasaulē ir tikai 20 tādas automašīnas.

Lai gan radiotelefons automašīnā vairs nav izmantojams un no tā ir palicis vien slēdzis uz paneļa un antena, īpaši izvietotais spogulis joprojām atrodas kabrioletā.

Princis Filips šo kabrioletu kā savu personīgo automašīnu izmantoja apmēram septiņus gadus, vadājot tolaik mazo princi Čārlzu uz skolu un dodoties uz polo spēlēm.

1956.gadā princis Filips kopā ar šo automašīnu devās uz Melburnas olimpiskajām spēlēm. Tā uz Austrāliju tika aizvesta uz karaliskās jahtas «Britannia» klāja. Tāpat reiz britu karaļpāri ar šo automašīnu Londonā apturēja policists. Karaliene un viņas vīrs ar šo «Aston Martin» atklāja autošoseju «M1».

Luksusa klasiskais sporta spēkrats ar četrām sēdvietām ir Edinburgas zaļajā nokrāsā ar pelēku ādas salonu. Automašīna 60 jūdžu stundā (96,5 kilometru stundā) ātrumu attīsta nieka 12,9 sekundēs, bet tās maksimālais iespējamais ātrums ir 167 kilometri stundā.

Automašīnu, kuras nobraukums ir 80,5 tūkstoši kilometru, izsola izsoļu nams «H&H». Izsole gaidāma aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu