Advokāts: Jaundžeikars apcietināts, jo varētu traucēt izmeklēšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušo Saeimas deputātu un Nacionālās drošības komisijas vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru (LPP/LC) tiesa pagājušajā ceturtdienā nolēmusi apcietināt tāpēc, ka viņš varētu traucēt izmeklēšanai, pavēstīja Jaundžeikara advokāts Pāvels Rebenoks.

Var traucēt izmeklēšanai

Viņš sacīja, ka Rīgas Centra rajona tiesa savā lēmumā pievienojusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) viedoklim par to, ka, atrodoties brīvībā, Jaundžeikars varētu traucēt izmeklēšanai.

"Tiesa arī secina, ka lietas materiālos nav pierādījumu par to, ka Jaundžeikars varētu izdarīt kādu jaunu noziedzīgu nodarījumu, un tiesai pašlaik nav arī pierādījumu vai pārliecības par to, ka Jaundžeikars varētu izvairīties no izmeklēšanas. Tātad pēc būtības no tiem trīs elementiem, kas tiesai bija jāpārbauda, tikai viens bija tāds, par kuru tiesai bija šaubas, proti, ka Jaundžeikars, atrodoties brīvībā, varētu traucēt izmeklēšanai," norādīja advokāts.

KNAB pēc apcietināšanas Jaundžeikaru nav pratinājis

Nekādi pierādījumi tam gan tiesas lēmumā nav minēti. Tos nav minējis arī KNAB, līdz ar to tie, pēc advokāta domām, ir tikai pieņēmumi un izmeklēšanas viedoklis. Tas, pēc advokāta domām, ir nepietiekami, lai izvēlētos tādu bargu drošības līdzekli kā apcietinājums

Tiesas lēmumā arī nekas izvērsts neparādās par to, kas tieši Jaundžeikaram tiek inkriminēts, pastāstīja Rebenoks.

KNAB pēc apcietināšanas Jaundžeikaru nav pratinājis. Pirms tam ir bijusi pratināšana, taču, kas klientam pratināšanā jautāts, advokāts negribēja izpaust.

Rebenoks pieļāva, ka jau pirmdien tiesas lēmums par apcietinājuma piemērošanu tiks pārsūdzēts. Advokāts pirmdien arī plāno Jaundžeikaru apmeklēt cietumā.

No KNAB neviens ierosinājums neesot saņemts

Savukārt KNAB pagājušajā piektdienā Rīgas Centra rajona tiesā iesniedzis vienu pieteikumu par izmeklēšanas darbību veikšanu. Vai izmeklēšanas darbība jāveic Jaundžeikara lietā, neizdevās noskaidrot.

Tiesas pārstāvis Jānis Jaksons informēja, ka piektdien tiesā no KNAB saņemts viens pieteikums par izmeklēšanas darbību veikšanu un tiesa to apmierinājusi.

Jaksons gan nedrīkstēja atklāt izmeklēšanas darbību būtību, taču piebilda, ka kopš piektdienas tiesā neviens ierosinājums no KNAB par apcietinājuma piemērošanu nav saņemts.

Viņš arī nebija tiesīgs atklāt, kādā vai kādos kriminālprocesos KNAB vēlējies veikt izmeklēšanas darbības.

Jau ziņots, ka pēc KNAB lūguma Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu. Lēmumu septiņu dienu laikā vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu