Hokeja fani meklē lētākās pārnakšņošanas iespējas Rīgā (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr liela daļa viesnīcnieku ārzemju hokeja fanu pieplūdumu uz finālmačiem vēl tikai gaida, atbraukušie spēles līdzjutēji meklē veidus, kā pārnakšņot lētāk. Daži atbrauc tikai uz spēli un tūliņ pēc tās ar lidmašīnu dodas prom, citi apmetušies dzīvokļos pie draugiem un paziņām. Tie, kuriem nav citas iespējas, paliek kādā no Rīgas viesnīcām. Daudzās no tām nakšņošanas cenas hokeja čempionāta laikā augušas vairākkārt. Viesnīcnieki gan argumentē, ka lielu pasākumu laikā naktsmītnes kļūst dārgākas it visur pasaulē.

Šobrīd Vecrīga kā pamirusi – aktīvākie hokeja fani ir vai nu jau aizbraukuši vai vēl nav ieradušies. Kādā no Vecrīgas viesnīcām nedēļu nodzīvojuši Kanādas hokeja komandas līdzjutēji. Viņi par nakti numuriņā maksājuši 100 latu.

Taču Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents uzsver, ka pasaules praksē cenu pieaugums lielu pasākumu laikā ir ierasta lieta. Arī viņa vadītajā "Hotel de Rome" cenas šobrīd ir par 30% augstākas nekā ikdienā.

Jānis Jenze, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents: "Ja mēs salīdzinām Rīgas un citu Austrumeiropas galvaspilsētu cenām, tad viņas ir adekvātas un līdzīgas citām. Es nedomāju, ka tas ir galvenais faktors. Ja bija kādi cilvēki, kas bija iedomājušies, ka pirks dārgākās biļetes un dzīvos lētākajās viesnīcās, tad tāda situācija tomēr nav."

Ārpus pilsētas centra esošajā viesnīcā "Baltpark" hokeja čempionāts ir īstas ugunskristības. Viesnīca durvis ir vērusi tikai dažas dienas pirms tā atklāšanas. Šobrīd gandrīz visi viesnīcas klienti ir somu līdzjutēji. Cenu pieaugumu īpašnieks pamato divējādi.

Eduards Elings – Eliass, viesnīcas "Baltpark" īpašnieks: "Tas ir gan pareizs solis, gan nepareizs. Palielināt cenu varētu nedaudz, bet nevis trīskārtīgi. Ārzemnieki visi nav miljonāri un ne katrs var atļauties 100 – 150 latus par vienu nakti tikai dzīvošanai. Mūsu cenu palielinājums bija par 30%. Tā ir normāla parādība. Tāpēc mēs nesūdzamies par klientu trūkumu."

LNT Ziņas noskaidroja, ka 60 somu fani bija apmetušies arī Valmierā un Cēsīs, jo tā sanākot lētāk. Šobrīd viņi jau devušies mājās. Arī Rīgas lidostā novērots, ka daudzi ārvalstu fani atlido uz spēli un drīz vien dodas atpakaļ.

Viesnīcnieki uzsver, ja finālā iekļūs Skandināvijas komandas, tad par klientu trūkumu tuvākajās dienās sūdzēties nevarēšot.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu