Jūrmalas domes deputāts Dzenītis pamet partiju bažās par jaunu "Jūrmalgeitu" (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas domē ievēlētais Māris Dzenītis izstājies no paša dibinātās partijas "Jūrmala - mūsu mājas", savu lēmumu pamatojot, ka šī partija vairs nestrādā jūrmalnieku un Latvijas valsts interesēs.

Paziņojumā, ko šodien Dzenītis izplatījis Jūrmalas vēlētājiem un Latvijas sabiedrībai, viņš norāda, ka izstājas no partijas, ko palīdzējis radīt un kuras darbībā aktīvi piedalījies pēdējos četrus gadus.

"Šis ir smags lēmums, tapis ilgu pārdomu un vēl ilgāku cerību, ka partija tomēr būs spējīga strādāt jūrmalnieku un Latvijas valsts interesēs, rezultātā. Šīs cerības nav piepildījušās," raksta Dzenītis.

Viņš informē, ka 14.jūlijā iesniedzis partijas valdei rakstisku lūgumu atbrīvot no valdes locekļa amata, kā arī no piederības partijai "Jūrmala - mūsu mājas".

"Man ir bijis sāpīgi noskatīties, kā savas pastāvēšanas četros gados partija pakāpeniski zaudējusi savus demokrātiskos principus, būtībā kļūstot par tās vadītāja Raimonda Munkevica kabatas partiju," savu izvēli skaidro deputāts.

"Esmu bijis liecinieks tam, kā pilsētai un vēlētājiem būtiski jautājumi partijas iekšienē nav apspriesti vai arī tas ticis darīts formāli, pēc būtības par tiem lemjot Munkevicam vienpersoniski. Turklāt lemjot kļūdaini, lai neteiktu - kaitnieciski," raksta Dzenītis.

"Partijas vadītāja princips sistemātiski iznīcināt jebkuras paustās idejas un jaunievedumus novedis pie vispārēja iniciatīvas trūkuma un apātijas, pārvēršot partijas biedrus par balsošanas mašīnām," norāda Dzenītis.

"Man nav un nevar būt pieņemamas metodes, ar kādām Munkevics "pārliecina" citus deputātus mainīt savu viedokli un pat partejisko piederību, lai atbalstītu viņu kā domes priekšsēdētāja amata kandidātu. Šīs metodes raksturojamas kā rupjš psiholoģisks un politisks spiediens, kā arī necieņa pret personību," paziņojumā norāda Dzenītis.

Viss iepriekšminētais padarījis neiespējamu "partijas programmā ietverto solījumu Jūrmalas vēlētājiem izpildi, kā arī ir pretrunā ar civilizētā pasaulē vispārpieņemtām goda un ētikas normām, ieraujot partiju jaunā "Jūrmalgeitā"", raksta Dzenītis.

Dzenītis atvainojas visiem tiem, kas par viņu balsoja partejiskās piederības dēļ, un sola turpināt savu darbību Jūrmalas domē neatkarīga deputāta statusā, kā arī vienlaikus apliecina, ka pildīs dotos solījumus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu