Saeimas komisija vērtēs piešķirtā budžeta lietderīgu izmatošanu radio «Pieci.lv» (43)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien vērtēs piešķirtā budžeta lietderīgu izmatošanu radio «Pieci.lv», liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Izvērtēt «Radio Pieci.lv» piešķirtā budžeta lietderīgu izmatošanu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai uzdevusi Latvijas Raidorganizāciju asociācija (LRA).

Asociācija vēstulē komisijai norādījusi, ka Saeima 2013.gadā piešķīrusi teju 1,9 miljonus eiro jaunai radio stacijai «Pieci.lv» laika periodam no 2014. līdz 2017.gadam. 2014.gada budžetā radio «Pieci.lv» tika apstiprināti līdzekļi 762 700 eiro apmērā.

Medija biznesa rādītājus nosaka reitingi, pauž LRA. Pēc vairāk nekā gadu ilgas darbošanās radio tirgū 2014.gada 4.septembrī saņemtie TNS reitingi liecina, ka solījumi, pieprasot finansējumu radio veidošanai, netiek pildīti. Latvijas Radio 5 attīstības koncepcijā tika paredzēts, ka tā mērķauditorija būs jaunieši vecumā no 15 līdz 30 gadiem un tas plāno sasniegt vismaz 100 000 lielu auditoriju. Tomēr,

pēc TNS datiem, «Pieci.lv» auditorijas lielums vecuma grupā līdz 24 gadiem ir 8398 jaunieši.

LRA vēstulē aicina atbildīgās institūcijas, plānojot valsts budžetu 2015.gadam, vēlreiz rūpīgi izvērtēt, kādu ietekmi «Pieci.lv» kanāla darbība atstāj uz kopējo mediju telpu Latvijā un kā tā ietekmē radio tirgu radiostacijām, kas jau strādā jauniešu auditoriju segmentā, jo daļu programmu formātu jau veido citās radio stacijās.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu