"Biļešu Serviss" mātes uzņēmums "Piletilevi Group" kļūst par lielāko biļešu tirgotāju Centrāleiropā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Biļešu Serviss" mātes uzņēmums "Piletilevi Group" kļūst par lielāko biļešu tirgotāju Centrāleiropā
"Biļešu Serviss" mātes uzņēmums "Piletilevi Group" kļūst par lielāko biļešu tirgotāju Centrāleiropā Foto: Publicitātes foto

Piletilevi Group iegādājās vairākuma daļu divās Polijas biļešu tirdzniecības kompānijās - "kicket" un "Biletomat", kas pēc apvienošanās kļūst par otro lielāko biļešu tirdzniecības uzņēmumu Polijas tirgū, kā arī lielāko spēlētāju Centrāleiropā, tirgojot biļetes vērtībā par gandrīz 320 miljoniem eiro gadā.

Saskaņā ar Svena Nūtmana (Sven Nuutmann), Piletilevi Group līdzīpašnieka un izpilddirektora teikto, Piletilevi Group iegādājas kicket.com un Biletomat.pl, kas ir labi pazīstami spēlētāji Polijas tirgū. "Līdz ar šo darījumu Piletilevi Group tagad pieder 77% akciju iegādātajos uzņēmumos, kuru apjoms līdz 2026. gadam pieaugs līdz 83,8%," sacīja Nūtmans.

Pēc viņa teiktā, šobrīd lielākās ieguldītās investīcijas Piletilevi Group vēsturē dos iespēju apvienotajam uzņēmumam Polijā tuvākajā laikā kļūt par tirgus līderi. "Šobrīd mūsu uzdevums ir efektīvi savienot iegādātos uzņēmumus un mūsu esošo uzņēmumu GoOut Poland, lai Piletilevi Group un jauno partneru labākie tehniskie risinājumi un funkcionalitāte pēc iespējas ātrāk sasniegtu visus mūsu klientus," sacīja Nūtmans.

Viņš piebilda, ka biļešu tirdzniecības kompānijas parādīšanās ar ietekmi Polijas tirgū sniegs organizatoriem finansiālo drošību, papildinās konkurenci un piedāvās daudzveidīgāku kultūras pasākumu izvēli plašākai auditorijai. "Biļešu tirdzniecības sistēma, kas ir vienota starp tīkla valstīm un kurai ir vienoti standarti, būtiski uzlabos kultūras pasākumu biļešu pārdošanu starptautiskā līmenī," sacīja Nūtmans, papildinot, ka līdz šim piedāvātie nosacījumi pasākumu rīkotājiem paliks spēkā arī pēc uzņēmumu apvienošanās.

Pēc Nūtmana teiktā, iegādāto Polijas uzņēmumu biļešu tirdzniecības platformas tehnoloģiskais līmenis ir ļoti labs un paātrinās arī Piletilevi Group jaunās platformas pabeigšanu, kurā uzņēmums investējis gandrīz sešus miljonus eiro. Piletilevi jaunā biļešu pārdošanas platforma tiks pabeigta 2025. gada pirmajā pusē.

Kā norāda Kicket izpilddirektors Macejs Vartačs (Maciej Wartacz) un Biletomat izpilddirektors Konrāds Kubačevskis (Konrad Kubaczewski), Polijas uzņēmumu, kuri pievienojās Piletilevi Group tīklam, vadītāji, partnerība ar Piletilevi Group, kas kļuvusi par lielāko spēlētāju Centrāleiropā, nodrošinās uzņēmumu turpmāku attīstību un iespējas piedāvāt pasākumu organizatoriem vēl efektīvāku atbalstu pasākumu mārketingā un biļešu tirdzniecībā. "Mēs ar Konrādu esam pazīstami vairāk kā 6 gadus, un mūsu abpusējais nodoms vienmēr ir bijis apvienot un konsolidēt nozari Polijā. Pateicoties Piletilevi Group un BaltCap privātā kapitāla fondam, mēs beidzot varam to īstenot un kļūt par otro lielāko biļešu tirgotāju Polijā, tirgū, kur pārdoto biļešu vērtība pārsniedz 1 miljardu eiro gadā." sacīja Vartačs.

Darījums tika noslēgts otrdien, 30. aprīlī, Polijas galvaspilsētā Varšavā un stājās spēkā nekavējoties. Darījumu līdzfinansēja SEB banka. "Viena no mūsu ambīcijām ir atbalstīt vietējos uzņēmumus paplašinoties starptautiski. Mēs esam ļoti priecīgi būt PiletiLevi Group partneris šajā ceļā. Uz pakalpojumiem balstīto uzņēmumu attīstība ir bijusi ļoti ātra un konkurētspējīga, ir iespaidīgi redzēt, cik profesionāli Piletilevi Group ir izdevies augt, paplašināties un nostiprināt tirgus līdera pozīciju reģionā,” komentēja SEB valdes loceklis Pīps Jalakas (Peep Jalakas).

Piletilevi Group, lielākā biļešu tirdzniecības vide Baltijas valstīs, strauju paplašināšanos Centrāleiropā sāka 2023. gada vasarā, kad pirmo reizi iegādājās vairākumu akciju vienā no lielākajām biļešu tirdzniecības kompānijām Rumānijā Bilete.ro un īsi pēc tam līderi Čehijas tirgū - GoOut.net.

"Mūsu izaugsme neapstājas, un šobrīd esam sākuši gatavošanos uzņēmumu iegādei vēl divās valstīs," sacīja Nūtmans.

Pēc viņa teiktā, par lielāko biļešu tirgotāju Centrāleiropā kļuvušais Piletilevi Group ir pamanīts un ik mēnesi tiek saņemti vairāki sadarbības piedāvājumi no dažādām valstīm. "Mēs ļoti rūpīgi izvēlamies partnerus un pārliecināmies, ka mūsu vērtības un nākotnes redzējums sakrīt ar mūsu akcionāru vērtībām," sacīja Nūtmans.

Piletilevi Group, kas pieder uzņēmēja Svena Nūtmana investīciju kompānijai EastCom Capital un lielākajam privātā kapitāla investoram Baltijā BaltCap, ir starptautisks biļešu tirdzniecības un pasākumu organizēšanas uzņēmums, kas darbojas Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Rumānijā, Čehijā, Slovākijā. un Polija. Uzņēmums šogad svinēja 27. veiksmīgo darbības gadu.

PiIetilevi Group darbojas tirgos ar 79 miljoniem iedzīvotāju. Ar starpnieka palīdzību pārdoto biļešu apjoms pieaudzis līdz 17 miljoniem biļešu ar kopējo vērtību 320 miljoni eiro un visu Piletilevi Group biļešu iegādes vietņu ikgadējais apmeklējumu apjoms pieaudzis līdz 116 miljoniem gadā. Piletilevi grupa nodarbina gandrīz 250 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu