KNAB: pret Miķelsonu sniegtās liecības ir ticamas (51)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atzinis, ka pašlaik nav pamata secinājumam, ka pret bijušo Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu būtu sniegtas nepatiesas liecības, pastāstīja KNAB pārstāvis.

KNAB informē, ka ir izskatīts Ģenerālprokuratūras pārsūtīto "Latvenergo" krimināllietā aizdomās turētā iesniegums un KNAB atzinis, ka pašreizējā pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, kamēr turpinās pierādījumu vākšana un to pārbaude, nav pamata izdarīt secinājumu, ka kāda persona pret viņu būtu sniegusi nepatiesas liecības.

Jau vēstīts, ka Miķelsons vērsās Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu sākt kriminālprocesu pret personu, uz kuras sniegtajām liecībām balstoties viņš tika aizturēts un vēlāk arī apcietināts. Kriminālprocesu lūgts sākt par apzināti nepatiesu ziņojumu par smagu vai sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu. Ģenerālprokuratūra iesniegumu pēc piekritības nosūtīja KNAB.

Miķelsona advokāts Egons Rusanovs iepriekš sacīja, ka Miķelsona iesniegums ir par nekonkrētu personu. Miķelsons 19.augustā pret 50 tūkstošu latu drošības naudu tika atbrīvots no cietuma, kur viņš atradās kopš jūnija vidus.

Miķelsonam, Meļko un Livanovičam kriminālporocess par kukuļņemšanu

Miķelsons, tāpat kā bijušais "Latvenergo" viceprezidents Aigars Meļko un uzņēmējs Andrejs Livanovičs, jūnijā tika apcietināts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā sākto kriminālprocesu tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu