Narciss debitē Ņujorkas modes nedēļā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais latviešu modes nams NARCISS veiksmīgi debitējis ar modes skati Ņujorkā modes nedēļā Nolcha Fashion Week 2010.gada 13.septembrī.

Prestižajā modes nedēļā Ņujorkā NARCISS piedalījās ar pret-a-porter sieviešu apģērbu kolekciju „LAIKA PLĪVURI” (pavasaris/ vasara 2011). NARCISS kolekciju iedvesmojuši dažādi kukaiņi, gliemežvāki, lapas un augi, kuri iekusuši dzintarā, ko tik bieži var atrast izskalotu jūras krastā visā Baltijā. Šie pagātnes liecinieki ir ceļojuši cauri laikam, vienlaikus saglabājot savu sākotnējo formu dzintarā, par spīti neredzamajiem laika slāņiem.

"NARCISS kolekcija rāda pagātnes estētiku kopā ar mūsdienu tehnoloģiju. Akmeņos mazgāta zīda kleitas maigi zilās un pelēkbrūnās krāsās kopā ar vieglu šifonu un īpaši mīkstajiem sarža apģērbiem pārvēršas laika kapsulās, kas atspoguļo un rada laiku. Aksesuāri – jostas un kaklarotas ar dabiskiem gliemežvākiem un akmeņiem, kas pārklāti ar caurspīdīgu plastiku, – saved kopā pagātni un nākotni, sniedzot iespēju izbaudīt tagadni. NARCISS jūs aicina atklāt mirkli un atbrīvot sevi no pagātnes pieredzes un raizēm par nākotni," par savu kolekciju „LAIKA PLĪVURI” stāsta modes nama NARCISS īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane.

Latviešu modes nams NARCISS ir vienīgais Baltijas valstu pārstāvis, kas tika izvēlēts, lai parādītu sevi šai vērienīgajā pasākumā, ko iecienījuši modes pasaules virzītāji, kas allaž meklē jaunus talantus.

Pēc modes skates NARCISS kolekcija visas Ņujorkas modes nedēļas laikā ir apskatāma NEXUS izstāžu zālē jeb šovrūmā Ņujorkā blakus tādiem pasaulslaveniem zīmoliem kā Gianfranco Ferré un Costume National. Plašāk par NEXUS šovrūmu - www.nexusshwowroom.com

Pēc Ņujorkas modes nedēļas NARCISS kolekcija būs apskatāma Londonā AMAKA šovrūmā Londonas modes nedēļas laikā un Parīzē šovrūmā VIA MALAURA Parīzes modes nedēļas laikā. Plašāk - www.amaka.co.uk un www.viamalaura.com

Par modes namu NARCISS

Latvijā 2009.gadā dibinātais pret-a-porter sieviešu apģērbu un aksesuāru modes nams NARCISS sevi jau pierādījis, piedaloties prestižos modes šovos un starptautiskās izstādēs Krievijā, Francijā, Lielbritānijā un citās valstīs. NARCISS kolekciju tērpus iespējams iegādāties modes veikalos Krievijā un Beļģijā, un, sākot ar rudeni, - arī Kuveitā un Dubaijā. Latvijā NARCISS apģērbi pieejami jaunajā modes mākslinieku veikalā KLASE Berga bazārā un modes dizaina veikalā Paviljons.

Modes nams NARCISS nosaukumu guvis no grieķu mīta par daiļo Narcisu, kurš iemīlējās savā atspulgā strauta ūdenī. "To vajadzētu vairāk mācīties mūsdienu sievietēm: mīlēt pašām sevi, būt pašpārliecinātākām, priecāties par savu atspulgu spogulī un apkārtējo acīs," savu ideju skaidro modes nama NARCISS īpašniece Alise Trautmane.

Modes nama īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane izglītību modes dizaina jomā ir papildinājusi, apmeklējot lekcijas Central St. Martin Mākslas un dizaina koledžā Londonā, kā arī Eiropas Dizaina institūtā Milānā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu