Tiesa apcietina Jaundžeikaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu - bijušajam iekšlietu ministram un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC).

Ziņa papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju;pievienots video.

Saslēdz roku dzelžos

Jaundžeikaru no tiesas sēžu zāles saslēgtu roku dzelžos izveda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki.

"Es nedodu nekādus komentārus," uz žurnālistu jautājumiem atbildēja bijušais politiķis, kurš izskatījās sadrūmis.

Jaundžeikara advokāti Pāvels Rebenoks un Andrejs Krūmiņš žurnālistiem norādīja, ka šodien tiesa paziņojusi vien saīsināto lēmumu, bet tā motīvu daļa būs pieejama rīt, 4.novembrī. Pēc tam advokāti ir apņēmušies pārsūdzēt minēto tiesas lēmumu. Lai to izdarītu, viņiem būs septiņas dienas laika.

Foto: LETA

Lūgumu apcietināt Jaundžeikaru bija izteicis KNAB, kura darbinieki naktī uz 2.novembri aizturēja bijušo politiķi. Pats birojs šo informāciju iepriekš plaši nekomentēja.

Kā iepriekš sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu "tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu".

Līdz ar to plašāku informāciju par iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izmeklēšanas virzību KNAB nav tiesīgs izpaust, piebilda KNAB preses pārstāvis.

Iespējams, Jaundžeikars nopludinājis svarīgu informāciju

Uz jautājumu, vai lieta ir saistīta ar valsts drošībai svarīgas informācijas noplūdi, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa norādīja, ka konkrētā kriminālprocesa virzītājs ir KNAB. SAB neuzskata par iespējamu komentēt citas iestādes virzītu kriminālprocesu, piebilda iestādes pārstāve.

Nekādus komentārus par šo procesu nesniedza arī Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Arī prokuratūra izmeklēšanas interesēs plašākas ziņas par Jaundžeikara aizturēšanu nesniedz. Prokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne vien apliecināja, ka aizturētais ir Jaundžeikars, un prokuratūra šajā lietā veic uzraudzību.

Šlesera ziņotājs

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, vakar vēstīja, ka Jaundžeikars, iespējams, aizturēts tāpēc, ka vācis slepenu informāciju partijas biedram Aināram Šleseram, ko Jaundžeikaram nodevis toreizējais KNAB vadītājs Normunds Vilnītis.

Jaundžeikars, iespējams, slepeno informāciju vācis pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad KNAB plānojis aizturēt Šleseru. Jaundžeikars to esot uzzinājis no Vilnīša, ar kuru esot labi paziņas. Šlesers pēc tam kādu laiku uzturējies ārpus Latvijas, vēstīja Latvijas Televīzija.

Izbijis piensaimnieks

Jaundžeikars bijis AS "Limbažu piens" valdes priekšsēdētājs, vadījis Latvijas Piensaimnieku centrālo savienību.

Politisko karjeru sācis 2001.gadā, kandidējot Limbažu rajona Vidrižu pagasta padomes vēlēšanās no saraksta "Mēs - pagastam", bet 2002.gadā startēja 8.Saeimas vēlēšanās no Latvijas Pirmās partijas saraksta.

2004.gadā tika ievēlēts par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas priekšsēdētāju. 2005.gadā iecelts iekšlietu ministra amatā Aigara Kalvīša (TP) valdībā.

2006.gadā Jaundžeikars tika iecelts par Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu