Latvija sasniegusi jaunu Ginesa pasaules rekordu (43)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija sasniegusi Ginesa pasaules rekordu kategorijā „Vislielākais dalībnieku skaits, kas 24 stundās piedalās 100 metru stafetes skrējienā”, informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Vineta Kleine.

Stafete „Skrien! Par Latviju” no 2008.gada 18.oktobra plkst. 11.00 līdz 19.oktobra plkst. 11.00 norisinājās Rīgā, stadionā „Daugava”. Pasākums bija dāvana Latvijas 90.dzimšanas dienā, kuru svinēja pagājušā gada rudenī. Šā skrējiena idejas autors bija grupas „Borowa Mc” dalībnieks Aigars Runčis.

Mēģinot pārspēt reģistrēto Ginesa pasaules rekordu attiecībā uz 100 metru stafetes skrējienu dalībnieku skaitu, kas piederēja Singapūrai, stafetes skrējienā piedalījās 3807 cilvēki no visas Latvijas un arī ārzemēm.

Lai stafetes skrējiens iegūtu Ginesa rekorda statusu, bija nepieciešams ievērot organizācijas „Ginesa pasaules rekordi” („Guinness World Records”) prasības. Skrējiens notika starptautisku vieglatlētikas sacensību sarīkošanai atbilstošā stadionā, visā rekorda uzstādīšanas laikā tika izmantots viens un tas pats skrējiena celiņš, dalībnieki skrējienā varēja piedalīties tikai vienu reizi, stafetes kociņa nodošana notika pēc 100 metriem, stafetes maiņas un skrējiena norisi uzraudzīja tiesneši - liecinieki.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu