Lapsa: ja šodien neiznāktu „Cits ķēķis”, Jaundžeikars vēl būtu brīvībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

„Ir pilnīgi skaidrs – ja šodien neiznāktu Latvijas specdienestu nekontrolējamībai un visatļautībai veltītā grāmata „Cits ķēķis: zem likumīgā „jumta””, KNAB aizturētais Dzintars Jaundžeikars vēl kādu laiciņu būtu pastaigājis uz brīvām kājām,” uzskata Lato Lapsa.

Grāmatā, par kuras iznākšanu KNAB vadība bija informēta jau pirms vairākām dienām, cita starpā ir detalizēti aprakstītas metodes, ar kādām Juta Strīķe un viņai pietuvinātie biroja darbinieki tradicionāli risina savas administratīvās un publiskā tēla problēmas.

„Aizvadītajos gados faktiski ikvienā gadījumā, kad biroja vadībai un konkrēti Jutai Strīķei draudējušas kādas publiskas nepatikšanas, nevēlami jautājumi vai kas tamlīdzīgs, ar pulksteņa precizitāti ir notikusi kāda skaļa aizturēšana un kārtējais „masku šovs”, kas novērsis sabiedrības uzmanību no pašas Strīķes neizdarībām vai pārkāpumiem,” skaidro Lapsa. „Savukārt, kad Strīķes kundzei nepatikšanas iet mazumā, arī ierosinātā krimināllieta izčib un cita starpā tiek ziņots par milzu grūtībām tās sekmīgā turpināšanā.”

Kā viens no šiem piemēriem grāmatā minēta nu jau bijušā „Latvenergo” vadītāja Kārļa Miķelsona aizturēšana. „Jūs jau zināt, ka tajā dienā, kad mani aizturēja, cienījamai Strīķes kundzei un pārējai KNAB vadībai bija jābūt Saeimas komisijā. Domāju, ka nesaukšu vārdus, neesmu apvainojies uz visu pasauli, bet šie gājieni, kā tie notiek, man atgādina tāpat kā visas vakardienas, aizvakardienas kratīšanas, kā krieviski saka, tāda pokazuha,” jaunajā grāmatā citēts pats Miķelsons. Kā zināms, „Latvenergo” lietā KNAB joprojām nespēj demonstrēt nekādus rezultātus, aizbildinoties ar dažādām pierādījumu vākšanas grūtībām.

„Nepazīstu Dzintaru Jaundžeikaru personiski un neesmu augstās domās par viņa līdzšinējo valsts darbu, taču šādas „sakritības” liecina - faktiski var runāt, ka KNAB darbības arī šajā gadījumā demonstrē to visatļautību un nekontrolējamību, kas detalizēti aprakstīta grāmatā. Turklāt, ņemot vērā, ka KNAB šoreiz tālredzīgi jau pieminējis valsts noslēpumus, ir skaidrs, ka šajā gadījumā sabiedrība nekad netiks iepazīstināta ar minētās aizturēšanas pamatotību un tās pamatā esošajiem vai neesošajiem faktiem,” saka Lapsa.

Jau ziņots, ka šorīt KNAB aizturējis bijušo iekšlietu ministru un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru (LPP/LC).

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs teica, ka ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu "tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu".

Šodien tika prezentēta grāmata "Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta"", kuras autori ir L.Lapsa, A.Margēviča un K.Jančevska.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu