Dombrovskis izvairās atbildēt, vai ir informēts par Jaundžeikara aizturēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Tiesībsargājošās institūcijas Latvijā ir neatkarīgas un tām nav savas darbības jāsaskaņo ar valdību, atbildot uz jautājumu, vai viņa rīcībā ir informācija par bijušā iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara (LPP/LC) aizturēšanu, norādīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu Ministru prezidents žurnālistiem skaidroja, ka par šo situāciju vislabāk būtu interesēties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā

Viņš uzsvēra, ka valdība šajos jautājumos nepieņem lēmumus, taču izvairījās atbildēt, vai ir informēts par šo aizturēšanu.

Kā ziņots, šorīt aizturēts bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Jaundžeikara aizturēšanu veikuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, tomēr pats birojs informāciju plaši nekomentē.

Kā sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu "tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu