Mirusi sieviete, kas saindējās ar mušmirēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vidzemes slimnīcā ceturtdienas rītā mirusi pensionāre no Smiltenes pagasta, kura pārskatīšanās dēļ saindējās ar baltajām mušmirēm, ziņo BNS.

Vidzemes slimnīcas pārstāve Benita Brila informēja, ka Vidzemes slimnīcā turpina ārstēties vēl trīs cilvēki, kuri kopā ar šo sievieti nedēļas nogalē pusdienās ieēda mušmires, domādami, ka ēd bērzlapes.

Vidzemes slimnīcas pārstāve sacīja, ka arī pārējiem pacientiem, kuri pēc notikušā smagā stāvoklī turpina ārstēties slimnīcā, izredzes atlabt ir mazas. Pieaugušam cilvēkam pietiek ieēst 40 līdz 100 gramu mušmiru, lai šo devu uzskatītu par letālu, turklāt saindēšanās sekas pastiprina jau esošās kaites.

Savukārt piecus gadus veca meitene, kura pusdienoja kopā ar šiem pieaugušajiem, nogādāta Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Vienīgā iespēja glābt meitenītes dzīvību ir aknu transplantācija.

Lai glābtu meitenīti, nepieciešams aknu donors

Kā LETA uzzināja slimnīcā, bērna stāvoklis pasliktinās.

Meitene patlaban atrodas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, un šodien ārstu konsilijs ir nolēmis, ka vienīgā iespēja glābt dzīvību ir transplantēt aknas.

Tāpēc tagad tiekot meklēts donors, kuram jābūt kādam no ģimenes locekļiem, kā arī notiek saziņa ar Hamburgas klīniku par to, kad aknu transplantācija varētu notikt.

Patlaban slimnīcā ārsti vienīgi var turpināt mazināt toksīna iedarbību un gaidīt, kad tiks atrasts atbilstošs donors, lai varētu veikt nepieciešamo operāciju.

TVNET jau trešdien ziņoja, ka ar smagu saindēšanos sēņošana ir beigusies dzīvesbiedriem, diviem gados veciem Smiltenes pagasta iedzīvotājiem. Viņi pārskatīšanās dēļ izcepa balto mušmiru karbonādes, ēda paši un pacienāja arī kaimiņus, tostarp piecus gadus vecu meiteni, kurai tagad steidzami jāveic aknu transplantācija. Visi dzīvojuši vienā daudzdzīvokļu mājā Brutuļu ciematā.

Pēdējo dienu laikā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu palīdzība bijusi nepieciešama deviņos gadījumos, kad notikusi saindēšanās ar sēnēm, tāpēc mediķi aicina cilvēkus uzmanīties un lasīt tikai pazīstamas sēnes, TVNET informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu