Bijušais "Latvenergo" vadītājs Miķelsons nejūtas vainīgs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais AS "Latvenergo" vadītājs Kārlis Miķelsons arī vairāk nekā gadu pēc aizturēšanas uzskata, ka tā bija politiskā izrēķināšanās. To intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" teica Miķelsons.

"Lai stāsta, ko grib, bet pienāks laiks un kāds sāks kaut ko vairāk stāstīt. Es zinu to, ko es zinu, negribu nevienu pārliecināt. Kuram tas bija vajadzīgs, tad jau redzēs," teica bijušais energokompānijas vadītājs.

Vaicāts, vai lietā ir virzība, viņš norādīja, ka gandrīz pusotru gadu nekādas intereses neesot bijis. Pirms aptuveni mēneša viņš esot "paaicināts", taču uzskatīt par nopietnu šo interesi, viņaprāt, nevar.

"Uzskatu, ka ir jādzīvo tālāk, un iedziļināties šajās lietās nevēlos. Ja būtu izdarījis ko tik šausmīgu, vajag rādīt, kas ir izdarīts, tiesāt," teica Miķelsons.

Viņš ir vērsies arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā, taču šī procedūra varot prasīt gadus. "Lieta ir pieņemta, bet grūti pateikt, kad to izskatīs," piebilda bijušais "Latvenergo" vadītājs.

Jau ziņots, ka Miķelsons kopā ar vairākām citām "Latvenergo" koncerna amatpersonām tika aizturēts pērn vasarā.

Šajā lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par aizdomās turētām atzinis 17 personas, tostarp sešas amatpersonas. Tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā ir aizdomas par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu. Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Šajā lietā tika aizturēti "Latvenergo" prezidents Miķelsons, viceprezidents Aigars Meļko un SIA "Energy Consulting" īpašnieks Andrejs Livanovičs, kuram kopā ar abām "Latvenergo" amatpersonām bijis kopīgs uzņēmums "Innovia", kā arī AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

KNAB šajā lietā sadarbojas ar 16 valstīm, nosūtot vairāk nekā 30 tiesiskās palīdzības lūgumus.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nesen Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" atklāja, ka šo lietu nevar uzskatīt par izgāzušos. Šajā lietā esot problēmas ar starptautiskās sadarbības lūgumu izpildi. Ģenerālprokuratūra ārvalstīm nosūtījusi informāciju un lūgumus sniegt lietā nepieciešamās ziņas, tomēr atpakaļ uz Latviju atbildes nenāk. Ir iesaistītas ofšoru zonas, un kavēšanās ar atbildēm bremzē šīs lietas virzību. "Bet pašreiz darbs tur notiek intensīvs, nevar teikt, ka nestrādā, vienīgi nav šīs sabiedriskās izpausmes un publiskajā telpā sniegtās informācijas," teicis Kalnmeiers.

Miķelsons vadīja "Latvenergo" no 2000.gada līdz 2010.gada vasarai. 2010.gada jūnijā KNAB aizturēja viņu saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām. 2010.gada nogalē viņš kopā ar sievu izveidojis SIA "KLM Consilia", kurā kļuva par valdes locekli. Patlaban viņš iesaistījies ar ražošanu saistītos projektos.

Visu interviju ar Kārli Miķelsonu var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu