Munkevics varēs piedalīties domes sēdēs un balsot (136)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas pilsētas tiesa šodien nolēma aizliegt kukuļdošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas") tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos. Tomēr viņam netiks liegta iespēja piedalīties domes sēdēs un balsot.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Munkevics varēs tuvoties Blauai

Savukārt tuvoties Jūrmalas domes deputātei Ivetai Blauai (JL) vai citiem pašvaldības deputātiem Munkevicam nav aizliegts.

Šāds lēmums pieņemts, izskatot lūgumu noteikt Munkevicam papildu drošības līdzekļus, pēc tiesas lēmuma paziņošanas pastāstīja prokurore Velta Zaļūksne un Munkevica advokāts Aivo Leimanis.

Kā norādīja Zaļūksne, šo lēmumu viņa noteikti pārsūdzēšot. Savukārt advokāts Leimanis pauda viedokli, ka aizliegums Munkevicam tikt ievēlētam Jūrmalas domes institūcijās un amatos esot pretrunā ar likumu par pašvaldībām. Piemēram, Ventspils mērs Aivars Lembergs turpina vadīt pilsētas domi, kaut arī apsūdzēts smagos kriminālnoziegumos, tiesas procesam ilgstot jau vairākus gadus.

Varēs balsot

Pats Munkevics pēc lēmuma nolasīšanas norādīja, ka pēdējā laikā Jūrmalas domē notikušo uzskata par politiskajām spēlēm. Kā uzsvēra apsūdzētais, tiesas lēmums viņam neliegs piedalīties pilsētas domes sēdēs un balsot.

Kā ziņots, lūgumu noteikt Munkevicam papildu drošības līdzekļus - aizliegumu tuvoties deputātei un pašvaldības ēkai - tiesā vispirms prasīja Blaua, kurai krimināllietā ir liecinieces statuss.

Prokurore pagājušajā nedēļā saņēma Blauas iesniegumu, kurā deputāte sūdzējās par ietekmēšanu no Munkevica puses. Prokuratūra arī prasīja, lai tiesa bijušajam kūrortpilsētas mēram arī aizliedz tuvoties deputātiem Mārim Dzenītim un Marijai Vorobjovai,  pastāstīja pats Munkevics, norādot, ka arī šīm personām, tāpat kā Blauai, lietā ir liecinieka statuss. Leimanis pauda viedokli, ka prokuratūras lūgums par papildu drošības līdzekļiem Munkevicam nav pamatots ar pietiekamu pierādījumu klāstu, tādēļ neesot pamata to apmierināt.

Iepazīstoties ar Blauas iesniegumu, Zaļūksne pauda viedokli, ka tajā minētie apstākļi liecina par nepieciešamību apsūdzētajam noteikt vairākus papildu drošības līdzekļus.

Likums nosaka: "Ja deputāts Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā piemērota procesuālā piespiedu līdzekļa vai veselības stāvokļa dēļ trīs mēnešus pēc kārtas nav piedalījies domes sēdēs, viņa pilnvaras var apturēt, pieņemot attiecīgu domes lēmumu (..)." Likumdošanā gan nav skaidri noregulēts, ka šādos gadījumos, kad domes deputāts ir apsūdzēts kriminālprocesā, tiesa vai cits procesa virzītājs varētu apturēt vēlētas pašvaldības amatpersonas pilnvaras, bet šajā gadījumā, piemēram, Munkevicam tiesa varētu aizliegt tuvoties noteiktām personām, proti, Blauai, kā arī aizliegumu izbraukt no valsts.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā līdz 9.septembrim tika pārtraukta Jūrmalas domes sēde, kurā bija plānots lemt par Romualda Ražuka (PS) atcelšanu no Jūrmalas mēra amata. Kā toreiz norādīja Ražuks, viņš saņēmis informāciju, ka Jūrmalas tiesā tiks skatīta lieta par papildu drošības līdzekļiem kukuļdošanā apsūdzētajam Munkevicam.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu