Hodorkovskis pārtrauc badastreiku (3)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas cietumā ieslodzītais bijušais naftas magnāts Mihails Hodorkovskis pirmdien paziņoja, ka beidzis badastreiku, kuru sāka pagājušajā mēnesī, protestējot pret medicīniskās palīdzības nesniegšanu bijušajam "Jukos" viceprezidentam Vasilijam Aleksanjanam, kurš cieš no AIDS un vēža.

Aleksanjans piektdien no cietuma tika pārvests uz slimnīcu, kur viņam tiks nodrošināta vajadzīgā ārstēšana.

"Es beidzu badastreiku sakarā ar Aleksanjana pārvešanu uz privātu klīniku," teikts Hodorkovska paziņojumā, kuru viņa advokāti izvietojuši viņa mājaslapā "www.khodorkovsky.ru".

Maskavas tiesa trešdien apturēja tiesas procesu pret Aleksanjanu, kamēr viņš izies vēža ārstēšanās kursu. Taču tiesa atteicās atcelt viņam arestu.

Maskavas tiesas iepriekš vairākkārt noraidīja Aleksanjana lūgumus pārvest viņu uz slimnīcu.

36 gadus vecais Aleksanjans apsūdz Krievijas prokuratūru centienos viņu nogalināt, apzināti liedzot viņam saņemt nepieciešamos medikamentus.

Kā apgalvo Aleksanjans, Krievijas prokuratūra viņu šantažējusi, liedzot saņemt AIDS medikamentus, ja viņš atsakās sniegt melīgas liecības pret citiem "Jukos" vadītājiem.

Krievijas prokuratūra noliedz, ka pret Aleksanjanu izturētos slikti, paskaidrojot, ka ieslodzītajam piedāvāta adekvāta medicīniskā palīdzība cietumā, tomēr viņš no tās atteicies. Prokuratūrā uzskata, ka šādi Aleksanjans rīkojies, lai kavētu lietas izskatīšanu.

"Es ceru, ka godīgo cilvēku ir vairāk par birokrātiskajiem bandītiem, kas ļaus nomirt cilvēkam, cenšoties uzminēt savu bosu vēlmes," paziņoja Hodorkovskis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu