NBS noliedz, ka līdz ar kompensāciju noņemšanu atvaļinās vairāk karavīru (65)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) noliedz, ka pēdējā laikā saistībā ar dažādu kompensāciju noņemšanu pieaugtu to karavīru skaits, kuri no dienesta atvaļinājušies veselības stāvokļa dēļ.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, pēdējā laikā gana daudz karavīru mēģina panākt, ka tiek atvaļināti no dienesta arodslimību dēļ. Tas viņiem līdz šim ļāva saņemt kompensāciju aptuveni 30 līdz 40 mēnešalgu apmērā, kā arī līdz mūža beigām paredzēja bezmaksas medicīnisko aprūpi. Padzirdot, ka šīs kompensācijas budžeta samazinājuma dēļ tiks samazinātas, armijas medicīnas personāls saņemot daudzu karavīru lūgumus parakstīt viņiem dokumentus par slikto veselības stāvokli.

NBS komandiera personīgā štāba Preses daļas virsnieks kapteinis Normunds Stafeckis apgalvoja, ka nekas tamlīdzīgs neesot novērots.

Piemēram, 2009.gada pirmajā ceturksnī rezervē tika atvaļināti 80 karavīri, tostarp seši veselības stāvokļa dēļ. Pērn visa gada laikā rezervē tika atvaļināti 295 karavīri, tostarp veselības stāvokļa dēļ - 17, bet 2007.gadā rezervē tika atvaļināti 309 karavīri, tostarp veselības stāvokļa dēļ - 30.

Kāda aizsardzības sistēmas amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma, pastāstīja, ka pirms aptuveni pieciem gadiem bijis visai smieklīgs gadījums, jo kāds pietiekami augsta ranga karavīrs no dienesta tika atvaļināts saistībā ar arodsaslimšanu - aptaukošanos.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu