Uztraucas par iztiku ziemā (56)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Tuvojoties aukstajam laikam, visbiežāk cilvēkus māc bažas par iztiku rudenī un ziemā. Īpaši par to uztraucas sievietes, vecāka gada gājuma ļaudis un cilvēki ar zemākiem ienākumiem.

Turklāt ceturtā daļa cilvēku portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā bažījās, ka rudenī varētu pastiprināties krīze. Dižķibeles jautājums vairāk satrauc vīriešus, krievus, vecākus ļaudis un iedzīvotājus ar zemiem ienākumiem.

Cilvēki bažījas par gaidāmo aukstumu un nesamaksājamiem rēķiniem par apkuri.

Savukārt teju piektdaļa cer, ka rudenī varētu atrast (labāku) darbu.

Priecājas un uztraucas par laiku

Teju piektdaļa arī priecājas, ka lielais vasaras karstums atkāpies. Tāpat saistībā ar laika apstākļiem ir daudz citādu viedokļu, piemēram, "bēdas, ka karstums un vasara beigsies", "bailes no aukstās (-40 oC) un bargās solītās ziemas", "patīkams satraukums par to, ka būs skaists laiks".

Piektdaļa respondentu rudeni gaida ar cerībām, ka vēlēšanas nesīs pozitīvas pārmaiņas. Savukārt citi bažījas, ka "pēc vēlēšanām mēs uzzināsim valsts izzagšanas patiesos apmērus".

Personīgie prieki un bēdas

Daudz ir arī citu pozitīvu rudens domu: "ar nelielu prieku un uztraukumu, sākot studijas augstskolā", "ar pozitīvām emocijām tieši par personīgo dzīvi" un "ar prieku par raibām lapām un pārmaiņām dzīvē".

Ir arī dažādi satraukuma iemesli, piemēram, kāds bažījas, ka "varētu nepietikt visam laika, jo būs vairāk jāstrādā, jāmācās. Turklāt bērnam jāsāk mācības 1.klasē".  Bērnu skolas gaitas ir arī prieka avots, piemēram, "dēls sāks iet skolā, es atsākšu dejot".

Vairāki cilvēki arī rudenī dosies atpūtā un priecājas "par dekrēta atvaļinājumu, jo atpūtas nav bijis pēdējos divus gadus".

Grūti bezdarbniekiem un daudziem citiem

Portāls TVNET jau vēstījis, ka liela daļa cilvēku domā, ka patlaban visgrūtāk klājas tiem, kas ir palikuši bez darba. Tāpat smagi apstākļi ir ģimenēm ar bērniem, lielos parādos esošajiem un veciem ļaudīm.

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika augusta vidū, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu