Krievijas tiesa: Hodorkovskis soda izolatorā ievietots nelikumīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Krievijas naftas kompānijas "Jukos" prezidents Mihails Hodorkovskis janvārī soda izolatorā ticis ievietots nelikumīgi, secinājusi Krasnokamenskas tiesa.

Atcelts arī viens no bijušajam "Jukos" īpašniekam kolonijā izteiktajiem rājieniem, ziņo radiostacija "Eho Moskvi".

Tādējādi Hodorkovska advokāti izcīnījuši pirmo uzvaru. Krasnokamenskas pilsētas tiesa tikai pēc otrā mēģinājuma apmierinājusi viņu sūdzību par nelikumīgu bijušā "Jukos" prezidenta ievietošanu soda izolatorā pirms trim mēnešiem.

Kā jau ziņots, 24.janvārī Hodorkovskis par notiesāto tiesības skarošu dokumentu glabāšanu uz piecām diennaktīm tika ievietots soda izolatorā. Kratīšanas laikā kolonijas darbinieki atrada un konfiscēja divas Krievijas Tieslietu ministrijas pavēles un ar tām apstiprinātās instrukcijas par labošanas darbu kolonijās turēto notiesāto tiesībām.

Hodorkovska advokāte Nataļja Terehova "Eho Moskvi" uzsvēra, ka tagad gan viņas klientam, gan citiem ieslodzītajiem atļauts glabāt ministrijas pavēles un iepazīties ar to saturu.

Atrodoties ieslodzījuma vietā, Hodorkovskis ir saņēmis vēl vienu sodu. Šā gada martā viņš par "pārtikas uzņemšanu neatļautā vietā" tika ievietots soda izolatorā uz septiņām diennaktīm. Pēc Terehovas teiktā, Hodorkovskis kopā ar vēl vienu ieslodzīto pēc plkst. 21 nodaļas apspriežu telpā dzēris tēju.

"Nākamajā dienā no Hodorkovska un otra ieslodzītā tika paņemti rakstiski paskaidrojumi, pēc kā īpaša komisija uz septiņām diennaktīm pārkāpējus ievietoja soda izolatorā."

Zīmīgi, ka mēnesi pēc "tējas dzeršanas" tas pats 23 gadus vecais ieslodzītais uzvārdā Kučma kļuva par cita ar Hodorkovski saistīta starpgadījuma vaininieku.

Iepriekš Hodorkovska advokāti izplatīja paziņojumu, ka viņu klientam draud uzbrukums. Kā ziņo Hodorkovskis, naktī uz 14.aprīli, kamēr viņš gulējis, tas pats Kučma viņam uzbrucis un ar kurpnieka nazīti sagriezis seju.

Vēlāk veiktajā kratīšanā uzbrucēja mantās tika atrasts nazis un asmens, kuru glabāšana kolonijas teritorijā aizliegta.

Tomēr Federālajā sodu izciešanas dienestā (FSIN) noliedz informāciju, ka bijušais "Jukos" prezidents ticis savainots ar paštaisītu nazi.

Pēc FSIN informācijas, ap trijiem naktī starp Hodorkovski un Kučmu kamerā noticis strīds, kura laikā Kučma bijušajam naftas magnātam iesitis pa degunu, kā rezultātā Hodorkovskim uz deguna palikusi rēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu