Pēc izstāšanās no partijas vajadzētu nolikt arī deputāta mandātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers varētu rosināt izmaiņas likumdošanā, kas paredzētu, ka deputātiem, kuri pēc ievēlēšanas Saeimā nolemj pamest partiju, ir jānoliek deputāta mandāts. To Zatlers atzinis sestdien publicētā intervijā laikrakstā "Diena".

Uz konkrētu jautājumu, vai sešiem no ZRP aizgājušajiem deputātiem vajadzētu nolikt mandātu, Zatlers atbildēja izvairīgi, tomēr atzina, ka likumā noteikta prasība nolikt deputāta mandātu pēc partijas pamešanas varētu stiprināt partiju demokrātiju.

"Vai tas, ka mēs ieliksim likumā normu, ja viņi pamet partiju, tad viņiem jānoliek arī mandāts, stiprinās partiju demokrātiju vai vājinās? Manuprāt, stiprinās. Jo pati partija būs daudz vairāk atbildīga gan par saviem biedriem, gan arī par savu rīcību. Savukārt, ja būs kādā partijā bezatbildīgi biedri, kas nespēj realizēt sevi konkrētas partijas ietvaros, tad viņi var dibināt jaunas partijas, iet uz citām partijām. Tas ir viņu cilvēktiesību un brīvību jautājums," norādīja ZRP līderis.

Viņš minēja, ka varētu virzīt attiecīgas izmaiņas likumdošanā, taču vispirms tas būtu rūpīgi jāpārdomā.

"Jā, bet tas ir rūpīgi jāizdomā. Bet es domāju, galvenais šeit ir, ka vēlētājs jutās pievilts. Kā lai vēlētājs tagad izrāda savu neapmierinātību ar to, ka viņš ir nobalsojis un tie cilvēki vienkārši ir paņēmuši viņa balsi un teikuši tā – mums vairs nav saistošs ne saraksts, ne programma," sacīja Zatlers.

Jau vēstīts, ka dienu pirms jaunās Saeimas sanākšanas ZRP pameta seši no šīs partijas ievēlētie deputāti - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs, līdz ar to ZRP frakcijai parlamentā palika tikai 16 balsis. ZRP gan vēlāk noslēdza sadarbības līgumu ar šķeltniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu