«Saskaņa» apstrīdēs vēlēšanu rezultātus; «Vienotība» varot zaudēt vienu mandātu (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiskā partija «Saskaņa» apstrīdēs 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus vairākos iecirkņos Latgales reģionā, intervijā telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja «Saskaņas» līderis un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Vēlēšanu rezultāti tiks apstrīdēti pēc tam, kad Centrālā Vēlēšanu komisija (CVK) pasludinās galīgos 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus. Ušakovs norādīja, ka pēc tam trīs dienu laikā visiem vēlēšanu dalībniekiem ir tiesības rezultātus apstrīdēt un «Saskaņa» šīs tiesības īstenos.

Gadījumā, ja ar tiesas lēmumu būs iespējams pierādīt, ka norisinājusies balsu pirkšana, tad «Vienotība» Saeimā var zaudēt vienu mandātu, kuru iegūtu «Saskaņa», sacīja Ušakovs.

Politiķis gan atzina, ka tas spēku samēru Saeimā dramatiski nemainītu, taču tas ir jautājums par taisnīgumu. «Nevar atļauties kropļot sistēmu tik lielā mērogā organizējot balsu pirkšanu, ka pastāv jautājums par veselu vienu mandātu,» uzsvēra Ušakovs.

Savukārt,

runājot par koalīcijas veidošanas procesu, Ušakovs to nosauca par politisko bezatbildību visaugstākajā līmenī.

Pagājušas divas nedēļas kopš vēlēšanām, bet neesot izskanējis neviens vārds par to, ko topošā valdība varētu panākt un līdz šim esot notikusi tikai ministru portfeļu dalīšana, norādīja «Saskaņas» līderis.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts Dzintars Zaķis apturējis darbību partijā «Vienotība» līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos.

Ziņots arī, ka viens no kriminālprocesiem, kurus sākusi Drošības policija (DP), sākts pēc «Vienotības» vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesnieguma par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē par labu «Vienotības» pārstāvim Dzintarim Zaķim, tomēr policija norāda, ka informācija par balsu pirkšanu saņemta par vairākām partijām.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu