Pikets uz tiltiem ir bijis veltīgs (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Bloķējot satiksmi pār Mēmeles un Mūsas tiltu Bauskā, 2009. gada 31. augustā iedzīvotāji centās pievērst uzmanību faktam, ka mūsu slimnīcā pieejamās medicīniskās palīdzības apjomu paredzēts krasi samazināt. Valsts atbildēja, piketētāju izkliedēšanai uz Bausku nosūtot specvienību «Alfa». Veselības ministrijā slimnīcas liktenis jau bija izlemts.

Kopš 2009. gada 1. septembra Bauskas slimnīcā nav dzemdību, intensīvās terapijas nodaļas. Ir diennakts traumpunkts, dienas stacionārs un aprūpes nodaļa. Par gadu bez slimnīcas faktus, viedokļus, komentārus lasiet trešdienas, 1. septembra, laikrakstā «Bauskas Dzīve».

Portāla lasītājiem piedāvājam nelielu ieskatu Neatliekamās medicīniskās palīdzības Bauskas brigādes feldšeres ar 34 gadu stāžu Dagnijas Ozolas pārdomās: «Tas, kas tagad notiek ar mūspuses iedzīvotāju veselības aprūpi, ir ārprāts!

Vidēji diennaktī NMP brigāde tagad brauc pusotru tūkstoti kilometru.

Katru diennakti vairāki pacienti jāpārved uz citām slimnīcām Rīgā, Jelgavā. Četras mašīnas nemitīgi ir uz riteņiem, šoferiem un feldšeriem uzņemoties atbildību par dzīvību.

Strādājot par dispečeri, esmu piedzīvojusi stresa pilnas minūtes, kad uz vietas nav nevienas ātrās palīdzības mašīnas, ko nosūtīt uz nelaimes vietu vai pēc dzemdētājas. Ikviena dežūra ātrās palīdzības mediķiem ir sitiens pa nerviem, cenšoties noturēties uz izturības naža asmens.»

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu