Galvanovskis apgalvo, ka pats izstājies no ZRP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais Zatlera reformu partijas (ZRP) biedrs Guntars Galvanovskis apgalvo, ka pats izstājies no ZRP, nevis ticis no tās izslēgts. Galvanovskis apgalvoja, ka ZRP "atklāti un nekaunīgi melo, izplatot informāciju par manu izslēgšanu, jo vakar pēcpusdienā partijai tika iesniegts manis parakstīts iesniegums par izstāšanos no šī politiskā spēka rindām".

No ticamiem avotiem ZRP Galvanovskis esot informēts, ka pēc viņa iesnieguma saņemšanas lēmums par izslēgšanu ticis pieņemts lielā steigā, lai jau vēlu vakarā varētu šādu informāciju izplatīt medijiem. "Pārsteidzoša ir absolūtā neprofesionalitāte un kauna trūkums, kuru tādējādi demonstrē ZRP," norāda Galvanovskis.

ZRP izplatītajā paziņojumā kā iemesls izslēgšanai ir minēts ētikas kodeksa pārkāpums, kuru izskatījusi partijas ētikas komisija, taču Galvanovskis neesot ne iepriekš ticis informēts, ne aicināts uz šāda vai līdzīga pārkāpuma izskatīšanu. "Šis gadījums diemžēl kārtējo reizi apliecina pilnīgu demokrātijas trūkumu un darba kārtības neesamību ZRP," apgalvo Galvanovskis.

Pēc Galvanovska domām, "šāda partijas rīcība ir bīstams signāls jebkuram ZRP biedram, kura viedoklis var būt atšķirīgs no partijas vadības".

"Ir novērojams, ka šādi gadījumi sāk atkārtoties aizvien biežāk, - nesen no partijas tika izslēgts Rīgas nodaļas vadītājs neiroķirurgs Renārs Putniņš, kura izslēgšana, līdzīgi kā šajā gadījumā, tika balstīta uz mistiskiem pieņēmumiem no ZRP puses," kritizē Galvanovskis.

Kā ziņots, ZRP informēja, ka partijas valde vakar nolēmusi no savām rindām izslēgt Kārli Gudoni un Galvanovski, kuri tiek uzskatīti par galvenajiem ZRP šķeltnieku priekšvēlēšanu kampaņas organizētājiem pirms 11.Saeimas vēlēšanām.

ZRP pārstāve Daiga Holma informēja, ka valdes sēdē izskatīta Ētikas komisijas pārbaudes lieta par "nesaskaņotu un neētisku individuālu deputātu priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanu", kuras rezultātā atsevišķi deputātu kandidāti no zemām vietām sarakstos tika ievēlēti Saeimā, tajā skaitā seši Saeimā ievēlētie un dienu pirms jaunās Saeimas pirmās sēdes no ZRP izstājušies deputāti.

Pēc valdes rīcībā esošās informācijas tika secināts, ka šīs kampaņas īstenojuši ZRP biedri-dibinātāji Gudonis un Galvanovskis, kurš, līdzīgi kā šķeltnieku līderis Klāvs Olšteins, 10.Saeimā pārstāvēja "Vienotību", taču šo partiju pameta.

ZRP noskaidrojusi, ka Gudonis ir sadarbojies ar mārketinga un komunikāciju aģentūru SIA "Engine Communications", kas uz vairākiem avīžu izdevumiem ir norādīta kā to finansētājs. Saskaņā ar likumu "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām" ar politiskām organizācijām nesaistītas personas ir tiesīgas priekšvēlēšanu aģitācijai izlietot līdz 3000 latu, taču esot acīmredzams, ka šīs aģentūras ieguldījums reklāmas kampaņā būtiski pārsniedzis pieļaujamo izdevumu apmēru. Ņemot vērā Gudoņa profesionālo pieredzi un informētību par avīžu tirāžu, viņš nevarēja nezināt to kopējās izmaksas, uzsver ZRP vadība.

2011.gada 14.oktobrī ZRP pilnvarotā persona ir vērsusies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), informējot biroju par "Engine Communications" veiktajām darbībām, kā arī lūdzot noskaidrot, kas ir bijis reklāmas pasūtītājs, izplatītājs un organizators. KNAB arī informēts, ka vairākos reģionālajos laikrakstos ir tikušas izvietotas politiskās reklāmas, kur bez "Engine Communications" kā maksātājs ir norādīta arī ZRP, par ko partija nav noslēgusi ne līgumus par reklāmas izvietošanu, ne saņēmusi rēķinus par šādas reklāmas apmaksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu