Sola simtiem jaunu strādnieku (259)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Augstais bezdarba līmenis ir viena no lielākajām un sarežģītākajām Latvijas problēmām. Kā to mazināt? Šādu jautājumu portāls TVNET pirms vēlēšanām uzdeva populārāko partiju pārstāvjiem. Politiķiem šai smagajā jomā ir ambiciozi plāni - īstenojot viņu programmas, bezdarba apjoms gada laikā ievērojami saruktu.

Jautājumi: Kā konkrēti veicināsiet bezdarba samazinājumu un jaunu darba vietu radīšanu? Cik liels būs bezdarba līmenis pēc gada – nākamā gada rudenī –, realizējot jūsu programmu?

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!":

Foto: Publicitātes foto

Uzņēmējiem par katru no jauna radīto darbavietu kompensēsim nodokļos 1000 latu gadā. Lai rosinātu veidot ģimenes biznesu, uzņēmumus ar apgrozījumu līdz 10 000 latiem atbrīvosim no nodokļiem (izņemot VSOI), mikrouzņēmumiem piemērosim 9% nodokli. Latvijai jākļūst par starptautiskā biznesa mājvietu; lai to panāktu, radīsim labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi starptautisko uzņēmumu mītņu un filiāļu izmantošanai. (Viedoklis saīsināts, jo bija garāks par 5 teikumiem)

Politisko partiju apvienība “Vienotība”:

Foto: Publicitātes foto

Latvijas tautsaimniecība atgūstas no krīzes, rūpnieciskās ražošanas apjomi šā gada pirmajos piecos mēnešos ir palielinājušies par 9%, eksports - par 22%. Mērķtiecīgi turpinot Valda Dombrovska valdības ekonomikas stabilizācijas programmu, jau rudenī varētu tikt paaugstināts Latvijas valsts kredītreitings. (Viedoklis saīsināts, jo bija garāks par 5 teikumiem.)

Sociāldemokrātiskā politisko partiju apvienība “Atbildība”:

Foto: Publicitātes foto

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai” – „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK:

Foto: Publicitātes foto

Otrkārt, mēs plānojam ieviest valsts dotācijas tiem darba devējiem, kuri pieņems darbā ilgstošos bezdarbniekus pēc bezdarbnieka pabalsta saņemšanas beigām.

Bezdarba līmenis nākamā gada rudenī kopumā būs atkarīgs no tā, cik ātri atdzīvosies ekonomiskā vide gan Latvijā, gan pasaulē. Minimālais mērķis – tā krišanās zem 10%.

Politisko partiju apvienība “Zaļo uz zemnieku savienība”:

Foto: Publicitātes foto

Bezdarba līmenis nav atkarīgs no partijas programmas (arī tad, ja ZZS iegūtu 51 vietu parlamentā), to daudz lielākā mērā nosaka ekonomiskā situācija valstī un arī ES.

Saskaņas centrs”:

Foto: Publicitātes foto

Partija “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā”:

Foto: Publicitātes foto

Pēc gada bezdarba līmenis - 9-12%.

Tādi ir politiķu solījumi par jaunām darba vietām un bezdarba mazināšanu. Kā Tu domā, vai tie ir reāli izpildāmi? Ja Tu vēlies dalīties pieredzē par darba meklēšanu un atrašanu, raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv vai izmanto rakstam pievienoto viedokļu iesūtīšanas formu.

Portāls TVNET gaidīs Tavu viedokli! Mēs darīsim to zināmu citiem!

Komentāri (259)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu