Kā noskaidrot, vai partneris krāpj (200)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tikai pieci procenti zīdītāju ir monogāmi, taču cilvēks nav starp šiem pieciem procentiem. Pat laimīgās partnerattiecībās, kas šķiet kā miera osta, laiku pa laikam iezogas šaubas – vai viņš/viņa mani nekrāpj? Vai ir kādas pazīmes, pēc kurām var noteikt partnera neuzticību, noskaidroja LNT raidījums „Tautas balss”.

Izrādās - 76% vīriešu krāpj savas partneres. Par sievietēm statistika nav tik skaidra. Tas tāpēc, ka vīrieši visbiežāk to nemaz nenojauš. Andrologs seksologs Juris Ērenpreiss saka – uzticīgu cilvēku ir ļoti maz: „Desmitā daļa bērnu nav no tā vīrieša, ko domājam.” Mareks ar draudzeni Ilzi mīlas reibonī dzīvojās trīs gadus, līdz vienu dienu Ilze dusēja jau cita kavaliera apskāvienos. Pirmajā dienā sapratu, ka kaut kas nav riktīgi. Bet izrunājāmies, un viņa pateica, ka uzticīga man ir. Pēc mēneša uzzināju visu, vienalga viņa teica, ka nekas tamlīdzīgs nav bijis,” „Tautas balsij” atklāj Mareks.

Vīrieši visbiežāk nemaz nepamana, ka tiek dāsni izgreznoti ar pamatīgiem ragiem. Arī pārmaiņas mīļotās garderobē vai uzvedībā tie neredz. Sievietes gan ir redzīgas - kā rentgena aparāts. „Sievietēm ir ļoti attīstīta intuīcija. Es lasīju pētījumu, ka sievietes balsī saklausa sešas intonācijas, bet vīrieši tikai trīs. Vīrietis stāsta šo stāstu, kur bijis, bet sieviete dzird ko citu,” saka Ērenpreiss.

Vija gan nedzirdēja, bet ar septīto maņu sajuta ko nelāgu. Lai kā negribējās atzīt, bet visas pazīmes nepārprotami norādīja, ka mīļotajam ir cita. „Pēkšņi nav vairs tas, kas bija agrāk. Tu jūti, ka esi blakus, bet nav tas, kas bija agrāk. Attieksme vairs nav tāda, negrib nekur iet kopā,” atminas Vija.

Kā pieķert neuzticīgo partneri melos un kā atmaskot? Ir viena būtiska pazīme, ka vīrietis, iespējams, aizgājis pa kreisi. „Kļūst neredzēti labs, nes pēkšņi dāvanas mājās, tā viņš to savu vainas sajūtu cenšas kompensēt,” stāsta Ērenpreiss.

Pārējās pazīmes attiecināmas gan uz vīrieti, gan sievieti. Pirmā – tas, kas agrāk patika, palēnām sāk tracināt.

Psiholoģe Vita Kalniņa saka – neuzticīgs partneris mazāk sarunājas, mazāk skatās acīs. Viņš atnāk mājās ļoti noguris, bet, kolīdz piezvana kāds draugs, atkal var skriet un lēkt. „Daudz vairāk jāaizkavējas darbā, reizēm darbā nākas nakšņot. Pēkšņi sāk pievērsties izskatam un parādās nebijušas intereses,” saka psiholoģe, norādot – arī tērzēšana internetā var nebūt tik nevainīga.

Ja pāris nonāk tik tālu, ka ar FIB ieročiem mēģina pieķert partneri krāpšanā, ir skaidrs - attiecībās iestājusies krīze. Var uzlauzt e-pastus, nolīgt detektīvu, ložņāt pa telefonu. Atvieglojuma tāpat nebūs.

Ne vienmēr sānsolis atnes vienas vienīgas nelaimes. Dažreiz tas ienes jaunas un aizmirstas vēsmas guļamistabā. Kreisais solis ir signāls, ka attiecībās iestājusies rutīna. Psihologi iesaka aizmirst arī par grēksūdzi. Ja kļūme sanākusi, nevajag savu sirdsapziņu atvieglot, sāpinot partneri. Labāk izstāstiet kaķim vai kāmītim.

Komentāri (200)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu