Dalailama: Bin Ladena nogalināšana radīs desmit jaunus teroristu līderus (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena nogalināšana izraisīs tikai vēl desmit līdzīgu teroristu vadoņu rašanos, uzskata tibetiešu garīgais līderis Dalailama.

"Fundamentālisms ir šausminošs, jo tas ir pilnībā balstīts uz emocijām, nevis intelektu. Tas neļauj sekotājiem domāt kā individuālām personām un par labo pasaulē," intervijā britu laikrakstam "The Daily Telegraph" sacīja trimdā Indijā dzīvojošais Dalailama.

"Šis jaunais terorisms ir audzis daudzus gadus. Lielu daļu no tā ir radījusi greizsirdība un sašutums par Rietumiem, jo tie televīzijā izskatās tik ļoti attīstīti un veiksmīgi. Lai tam stātos pretī, Austrumu līderi izmanto reliģiju," uzskata tibetiešu līderis.

Tomēr viņš norādīja, ka pret teroristiem vajadzētu izturēties cilvēcīgi.

"Citādi problēma tikai pastiprināsies. Ja šodien tiks nogalināts viens bin Ladens, drīz parādīsies desmit bin Ladeni. Ar desmit nogalinātiem bin Ladeniem naids tikai izplatīsies. Simts tiek sabombardēti un tūkstotis zaudē savas ģimenes locekļus," sacīja Dalailama.

Attiecībā uz amerikāņu aktiera Ričarda Gīra interesi par tibetiešu budismu viņš piebilda, ka "nekad nav aicinājis nākt tādus cilvēkus kā Ričards Gīrs, bet būtu muļķīgi mēģināt viņus apturēt. Es cenšos katram iedalīt mazliet sava laika. Ja es varu palīdzēt kādam viņa ceļā uz laimi, tas mani dara laimīgu."

Tibetiešu līderis pauda izbrīnu par rietumvalstu iedzīvotāju apsēstību ar sevi.

"Tas ir fascinējoši. Rietumos jums ir lielākas mājas, taču mazākas ģimenes. Jums ir bezgalīgas ērtības, bet jums nekad nav laika. Jūs varat apceļot visu pasauli, bet jūs nemēdzat pāriet pāri ielai, lai satiktos ar saviem kaimiņiem," piebilda Dalailama.

"Es nedomāju, ka cilvēki ir kļuvuši egoistiskāki, bet viņu dzīve ir kļuvusi vieglāka, un tas viņus ir samaitājis. Viņiem ir mazāk dzīvesprieka, viņi gaida vairāk, viņi visu laiku salīdzina sevi ar citiem, un viņiem ir pārāk liela izvēle, kas nenes īstu brīvību."

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu