Sākusies gripas epidēmija (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bauskas un Alūksnes rajonā saslimšana ar gripu sasniegusi epidēmijas līmeni, slimo pieaugušie un bērni.

Šādu informāciju vakar, 22. janvārī, izplatīja Sabiedrības veselības aģentūra. Ģimenes ārstes Ilzes Kukutes praksē janvāra trešajā nedēļā vērsušies septiņi pacienti ar izteiktām gripas pazīmēm.Tādas ziņas 21. janvārī sniedza Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Jelgavas filiāles epidemioloģe Bauskā Tatjana Merankova. Sabiedrības veselības aģentūras gripas izplatības novērojumā Latvijā Bauskas rajonā piedalās ģimenes ārstes Ilze Kukute, Aija Tērauda, Bauskas 2. vidusskola, bērnudārzs "Zīlīte" un Bauskas slimnīca. Fiksēts, ka saslimšana pieaug ar katru dienu, informē T. Merankova. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, gripas epidēmija ir sākusies aptuveni četras nedēļas agrāk. Gripas gadījumi reģistrēti arī Aizkraukles, Balvu, Daugavpils, Jēkabpils, Jelgavas un Rīgas pilsētās un rajonos.

Pašlaik daudzi sirgst ar augšējo elpošanas ceļu slimībām, šādu pacientu ir daudz katra ģimenes ārsta praksē, taču parādās arī gripas slimnieki, atzīst ģimenes ārste Vilma Butule. Efektīvākais veids sevis un līdzcilvēku pasargāšanai no saslimšanas ar gripu ir vakcinēšanās. Šīs sezonas vakcīna nodrošina aizsardzību pret pašreiz Latvijā cirkulējošajiem gripas tipiem, par ko liecina laboratoriskie dati, informē SVA.

Dakteres Vilmas Butules praksē Bauskā katru dienu vairāki cilvēki vakcinējas pret gripu. Biežāk to izmanto tie, kuriem veselības brīvprātīgās apdrošināšanas polise nodrošina vakcinēšanos bez maksas, stāsta Vilma Butule. Viņa uzsver, ka potēties joprojām ir ieteicams, jo antivielas organismā attīstās un inficēšanās ir mazāk bīstama.

Pret gripu ieteicams vakcinēties iedzīvotājiem, kas sirgst ar hroniskām slimībām. Tas noderīgi arī strādājošajiem, kuru darba specifika ir saistīta ar atrašanos publiskās vietās, iesaka T. Merankova. Pašlaik saslimušo vidū ir tādi, kuri paši vai viņu tuvinieki strādā vai mācās Rīgā, kur inficēšanās līmenis ir augstāks. Jāpotējas tiem, kuri dodas komandējumā vai ceļojumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu