Pret «antifašistiem» kriminālprocess par parakstu viltošanu par pasākumu 16.martā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biedrības «Latvijas Antinacistiskā komiteja» pārstāvji esot saņēmuši informāciju no tiesībsargājošajām iestādēm, ka pret viņiem sākts kriminālprocess par dokumentu viltošanu, pārmetot parakstu viltošanu iesniegumā par pasākuma rīkošanu 16.martā, raksta «Vesti Segodna».

Šādas apsūdzības tiekot izvirzītas, jo uz dažādiem iesniegumiem vienu un to pašu personu paraksti izskatās atšķirīgi, tajā pat laikā visas šīs personas noliedz, ka nebūtu pašas parakstījušas šos dokumentus.

«Antifašisti» uzsver, ka šoreiz savu pasākumu Rīgas domē ir pieteikuši agrāk par leģionāru piemiņas gājienu, sekojuši, viņuprāt, viņiem esot dodama priekšroka un piemiņas gājiens esot jāaizliedz.

Kā ziņots, Rīgas domē ir pieteikti tradicionālie 16.marta - leģionāru piemiņas dienas - pasākumi. No plkst.7 līdz plkst.13 Rīgā, Brīvības pieminekļa laukumā, sapulci pieteikusi biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Iecerēts, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki, un kā pasākuma mērķis norādīts «atgādināt par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem».

Savukārt divas stundas vēlāk, no plkst.9 līdz 15, Brīvības pieminekļa laukumā sapulci/piketu pieteikusi biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja», kas norādījusi, ka «sapulce tiks veltīta «Waffen SS» upuru piemiņai un vēstīs par «Waffen SS» noziegumu attaisnošanas bīstamību». Plānotais dalībnieku skaits - 100.

Tikmēr no plkst.11 līdz 13 gājienu maršrutā Doma laukums-Zirgu iela-Līvu laukums-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības pieminekļa laukums) pieteikusi biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa». Organizācijas mērķis ir ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, iecerēts, ka tajā piedalīsies 100 personas.

Šie pasākumi ar analoģiskiem mērķiem pašvaldībā tika pieteikti arī pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu