Premjers: Valdībai nav laika ieskrieties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šai valdībai nav laika, lai ieskrietos darbam, un būs jāsāk strādāt uzreiz, šodien pirmajā svinīgajā valdības sēdē klātesošajiem uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš norādīja, ka nekavējoties jāsāk nākamā gada budžeta izstrāde, kā arī šogad jāpabeidz aizdevuma programmas noslēgšana.

Tāpat arī ārpolitikā būšot daudz darāmā, lai nodrošinātu taisnīgus maksājumus lauksaimniekiem, Eiropas Savienības fondu finansējumu un veidotu pozitīvu Latvijas tēlu.

Dombrovskis, uzrunājot ministrus, norādīja, ka šīs valdības veidošanas process bijis ilgs, sarežģīts un ar "sarkanajām līnijām" un dažādiem pavērsieniem bagāts.

Viņš arī pauda pārliecību, ka 56 deputātu atbalsts parlamentā ir pietiekams, galvenais būšot tas, vai valdība spēs strādāt konstruktīvi un paļauties uz šo 56 deputātu atbalstu arī nepopulāru lēmumu pieņemšanā.

Kā ziņots, Saeima šodien apstiprināja Dombrovska jauno valdību.

Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 57 deputāti, bet pret bija 38 tautas kalpi. Par uzticību valdībai nobalsoja arī opozīcijas pārstāvis no Zaļo un zemnieku savienības Ingmārs Līdaka, kurš gan atzinis, ka kļūdījies balsojumā, un uzrakstījis Saeimas prezidijam lūgumu labot viņa balsojumu.

Dombrovskis kļuvis par pirmo premjeru, kurš vadījis trīs valdības pēc kārtas. Dombrovskis Ministru prezidenta pienākumus pilda kopš 2009.gada 12.marta. Viņš arī saglabāja savu amatu pēc 2010.gada Saeimas vēlēšanām. Dombrovska trešā valdība ir 17.Ministru kabinets kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu