Viņķele: Zaķa politiskā karjera «Vienotībā» ir beigusies (104)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas deputāta Dzintara Zaķa politiskā karjera partijā «Vienotībā» ir beigusies - šovakar LTV raidījumā «Viens pret viens» sacīja «Vienotības» deputāte Ilze Viņķele.

Izņēmums varētu būt vienīgi situācija, ja izrādītos, ka balsu pirkšanas skandāls izrādītos «politiska insuinācija»un politisko konkurentu darbības.

Viņķele arī pauda - ja viņa nonāktu līdzīgā situācijā kā Zaķis, viņa noliktu Saeimas deputāta mandātu, pat ja balsu pirkšana izrādītos konkurentu pirksts.

Politiķe pauda, ka neveiklajā situācijā «Vienotība» tomēr spējusi rīkoties apņēmīgi pareizi - partijas biedrs nodevis informāciju policijai, un nekavējoties sasaukta ārkārtas frakcijas sēde, kurā frakcija lūdza Zaķi atkāpties no frakcijas vadītāja amata.

«Šobrīd Saeimā nav citas tādas partijas, kas varētu kaut ko tādu izdarīt un lūgt atkāpties ļoti pieredzējušam, ilggadīgam vienam no partijas līderiem. Nenovēlu nevienam kolektīvam un organizācijai šādu lēmumu, jo tas ir patiešām arī personiski ļoti smags - ļoti jauks, cilvēciskām kvalitātēm apveltīts kolēģis, kuru jūs pēkšņi iepazīstat vai kurš pēkšņi tiek saistīts ar nopietniem pārkāpumiem,» sacīja Viņķele.

Saeimas deputāte arī atzina, ka «Vienotība», iespējams, ir kļūdījusies, uzņemot savās rindās bijušos «Reformu partijas» biedrus, kas ar individuālu, nesaskaņotu kampaņu palīdzību izlauzušies priekšā «Vienotības» biedriem.

«Tā ir ilūzija par strauji uzlecošu karjeru - politikā nekas nenāk par brīvu, un šī ir pēdējā reize, kad viņi tādā veidā ir tikuši pie mandāta,» pauda Viņķele. Viņa arī norādīja, ka šī ir mācība ne tikai «Vienotībai» un «jaunajiem censoņiem», bet arī vēlētājiem, lai tie rūpīgāk palūkotos, kam un par ko pievelk atbalsta krustiņu.

Kā ziņots, balsu pirkšanas skandāla dēļ Zaķis atkāpies no «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata un apturējis savu darbību partijā, taču no 12.Saeimas deputāta mandāta viņš atteikties negrasās.

Komentāri (104)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu