Divu auto pirmizrādes - viens praktisks, otrs - sportisks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Lai arī karstāko auto jaunumu prezentācijas varējām gaidīt tikai Parīzes auto šovā, vairāki autobūves uzņēmumi nenocietās un savus svaigākos modeļus atklāja jau pirms lielā sarīkojuma Francijas galvaspilsētā.

Viens no šiem auto būves uzņēmumiem ir Volvo, kas neilgi pirms Parīzes auto šova pasaulei atklāja vairāk nekā desmit gadus senā apvidnieka XC 90 jauno paaudzi.

Šis notikums savā ziņā ir vairāk nekā likumsakarīgs, jo kopš nonākšanas uz konveijera 2003.gadā XC 90 bija tikai mazliet uzlabots un papildināts ar dažādiem sīkumiem. Un, lai arī modelis vēl nesen nonāca pasaules mediju ziņu slejās, jo godam bija izturējis aktuālākos drošības testus, saturiski un vizuāli tam sen bija laiks mainīties.

Krasi atšķirīgu jaunumu pirms pirmizrādes Parīzē atklāja Mercedes-Benz. Tā ir par Porsche kāvēju dēvētā kupeja AMG GT, ko izstrādājuši Afalterbahā bāzētās Mercedes-Benz motoru sporta un lieljaudas automobiļu struktūrvienības AMG speciālisti.

Mercedes AMG GT ir tiešs SLS AMG pēctecis, taču izmēros tas ir kompaktāks un līdz ar to dinamiskāks. AMG GT tiks apgādāts ar 4 litru V8 biturbo motoru, kas standarta versijā attīsta 462 ZS, bet modifikācijā GT S - 510 ZS.

Tā kā Parīzes auto šovs jau faktiski ir noslēdzies (tas ilgs vēl tikai līdz 19.oktobrim), Mercedes-Benz ir atklājuši arī sportiskās kupejas cenas - AMG GT bāzes versija Vācijas tirgū būs pieejama par 115 430 eiro, savukārt AMG GT S maksās vismaz 134 351 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu