Izšķērdība turpinās arī Dienvidu tilta otrajā kārtā (76)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

„Ja jaunie Rīgas domes (RD) deputāti nenāks ar asu slotu, zelta tilts var pārtapt platīna tiltā”, tā šodien vēsta laikraksts „Diena”, kas pētījis, kas mainījies Dienvidu tilta 2.kārtas jeb Slāvu satiksmes mezgla būvniecībā pēc Valsts kontroles (VK) revīzijā konstatētās naudas izšķērdēšanas 1.kārtā.

Avīze uzsver, ka pašvaldība nav steigusies ne padarīt caurredzamāku finansējuma shēmu, ne vienoties ar būvniekiem par treknajos gados līgto cenu mazināšanu, ne uzlabot iepirkumu sistēmu.

Ekonomikas policijas ierosinātā izmeklēšana par VK norādītajiem tiesību normu pārkāpumiem notiekot, lai arī galu tai vēl neredz, informējusi Valsts policija.

Salīdzinot ar pašreizējo cenu līmeni, vairākiem tilta konstrukcijā nozīmīgākajiem materiāliem Satiksmes departamenta (SD) apstiprinātajā tāmē cenas ir 1,5—2 reizes augstākas. Rīgas domes Satiksmes departamenta Dienvidu tilta pieeju būvniecības direkcijas vadītājs Tālis Laizāns teicis, ka tik lieliem projektiem materiāli jāpasūtina iepriekš un ražotāji var nebūt mierā ar mazāku samaksu nekā agrāk līgtā. Tomēr arī būvmateriālu tirgū ir spēkā atlaides piegādēm vairumā, kam cenu vajadzētu mazināt.

Rīgas domes Attīstības departamentam līdz 1.jūlijam, tātad jau pēc pašvaldību vēlēšanām, jāprecizē investīciju projektu koordinācija un vadība. Laikraksts „Diena” uzsver, ka ekspertu komisija, kam dot vērtēt Valsts kontroles (VK) norādītos trūkumus, kuriem domnieki negribēja piekrist, līdz vēlēšanām nav izveidota, par to vēl tikai lems kādā no nākamajām Finanšu komitejas sēdēm.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu