Straujuma: Dālderis varētu atteikties no mandāta un pārcelties uz Briseli (29)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Inta Dāldera atteikšanās no 12.Saeimas deputāta mandāta un pārcelšanās uz darbu Briselē nākamā Eiropas Komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska («Vienotība») birojā ir iespējama, intervijā Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» neslēpa «Vienotības» pārstāve un esošās valdības vadītāja Laimdota Straujuma.

Tas pavērtu iespēju mandātu jaunajā parlamentā iegūt «Vienotības» līderei un 11. Saeimas spīkerei Solvitai Āboltiņai, kura 12. Saeimā netika ievēlēta, paliekot pirmā aiz svītras Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Mainīto vēlēšanu zīmju dēļ vēlētājiem svītrojot un liekot plusus kandidātiem, Āboltiņa no pirmās vietas sarakstā noslīdēja uz ceturto.

«Tas ir iespējams [Dāldera pārcelšanās uz Briseli], jo Valdis Dombrovskis veido savu biroju. [..] Tas ir ļoti atbalstāmi, ka Valdis Dombrovskis grib vairāk iesaistīt savā birojā cilvēkus no Latvijas. Mūsu cilvēkiem būs iespējas tomēr iesaistīties Briseles darbos. Dombrovska kungs neizslēdz iespēju, ka Dāldera kungs varētu būt viens no tiem, kas varētu strādāt birojā, bet tādu ļoti striktu atbildi es nesaņēmu vakar. Tas tiek izskatīts,» stāstīja Straujuma.

Uz jautājumu, vai tas nav veids, kā nodrošināt vietu Saeimā Āboltiņai, Straujuma atbildēja: «Dāldera kungs ir gan mans padomnieks, gan bija Valda Dombrovska padomnieks, kad viņš bija Ministru prezidents. Viņš atbild par fondiem, līdz ar to viņam ir šīs kvalifikācijas. Iespējams, Dombrovska kungs to ir novērtējis, jo kopā ar viņu ir strādājis vairākus gadus. Ja iedomājos, kā es veidotu savu biroju, kā Dombrovska kungs veido, viņš ņem cilvēkus, kurus ir iepazinis un ar kuriem var sastrādāties.» Ja Āboltiņa strādās 12. Saeimā, Straujuma neredz iemeslus, kāpēc viņa nevarētu ieņemt Saeimas frakcijas vadītājas amatu.

12. Saeimas vēlēšanas notika 4.oktobrī. «Saskaņa» 12. Saeimas vēlēšanās ieguva 24 deputātu vietas, «Vienotība» - 23, Zaļo un zemnieku savienība - 21, Nacionālā apvienība - 17, Latvijas reģionu partija - 8, bet «No sirds Latvijai» - 7.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu