Latvijas iedzīvotāji Krievijai saziedojuši 400 latus (90)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Solidarizējoties ar kaimiņiem, Latvijas Sarkanais Krusts lūdzis ziedot līdzekļus Krievijas ugunsgrēkos cietušajiem.

Kā sarunā ar TVNET pastāstīja Latvijas Sarkanā Krusta pārstāve Eva Ikauniece, aicinājums atsaukties iedzīvotājiem Latvijā izplatīts pēc Starptautiskā Sarkanā Krusta lūguma.

Līdz šodienai saziedoti aptuveni 400 latu. Kā stāsta Ikauniece, cilvēki lielākoties ziedo pa 10, 20 latiem. "Bijuši arī lielāki un mazāki ziedojumi. Tomēr vidēji cilvēki ziedo 10 līdz 20 latus," viņa stāsta.

Ilgstošajos ugunsgrēkos Krievijā cietuši vairāki tūkstoši cilvēku. Vairāk nekā 50 cilvēki ir gājuši bojā un daudzi ir guvuši apdegumus un citas traumas. Pagaidām vēl ir grūti aprēķināt uguns nodarīto postījumu patieso apmēru. Krievijas Sarkanais Krusts un Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību Federācija sniedz palīdzību pirmkārt tiem iedzīvotājiem, kas ir zaudējuši dzīvesvietu, ierīkojot pagaidu patversmes un sniedzot informāciju plašākai sabiedrībai par drošību ugunsgrēka gadījumā.

Solidarizējoties ar cietušajiem, Latvijas Sarkanais Krusts lūdz ziedot, pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu.

Saņēmējs: Latvijas Sarkanais Krusts

Banka: AS Swedbanka

Kods: HABALV22

Konta Nr. LV28HABA0140J04577004 (ar norādi Krievija)

Pēc Krievijas Sarkanā Krusta komiteju sniegtās informācijas, 1700 ģimenēm, kuras ir zaudējušas dzīvesvietu Voroņežas, Belgorodas, Ivanovas, Ņižņijnovgorodas un Maskavas apgabalā un ir spiestas uzturēties pagaidu patversmēs, ir nepieciešama palīdzība: ēdiens, segas, gultas piederumi, trauki, apģērbs un apavi.

Pagaidām Latvijas Sarkanais Krusts aicina ziedot naudu cietušo atbalstam. Ja saņemsim informāciju par konkrētu lietu trūkumu, izvērtēsim iespējas nosūtīt arī mantisku humāno palīdzību.

Komentāri (90)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu