"Vienotība" domes pārstāvjus par koalīciju aptaujās elektroniski

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Vienotība" savus domes pārstāvjus par jauno koalīcijas modeli aptaujās elektroniski un viedokļus apkopos līdz pirmdienas, 24.oktobra, valdes sēdei, informēja apvienības pārstāve Laila Timrota.

Domes pārstāvju viedokļus apkopos pašreizējais ekonomikas ministrs Artis Kampars. Domes balsojums par dalību koalīcijā nepieciešams, jo to paredz partijas "Vienotība" statūti.

"Vienotība" domes sēdi bija sasaukusi pagājušajā pirmdienā, lai lemtu par dalību tiesiskuma koalīcijā ar Zatlera Reformu partiju (ZRP) un Nacionālo apvienību (NA), taču pēc tam, kad no ZRP negaidīti izstājās seši tās biedri, izveidotais koalīcijas modelis sašūpojās.

Domi veido "Vienotības" Saeimas un Eiropas Parlamenta deputāti, partijas valde, pašvaldību vadītāji un nodaļu pārstāvji.

Jau vēstīts, ka par dalību jaunajā valdībā vienojusies "Vienotība", ZRP, NA, kā arī seši neatkarīgie deputāti, kas atšķēlās no ZRP.

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien nolēma uzticēt jaunās valdības veidošanu esošajam premjeram Valdim Dombrovskim ("Vienotība"), jo uzskata, ka ilgāka vilcināšanās valdības veidošanā var radīt nopietnu apdraudējumu darbam pie nākamā gada valsts budžeta un citu nozīmīgu lēmumu pieņemšanas.

Viņš atzina, ka pašreizējais koalīcijas modelis ir vienīgais, kas pašlaik dod reālu iespēju izveidot valdību. Tajā pašā laikā šāds lēmums neliedz partijām rīkoties, lai piedāvāto modeli uzlabotu, uzsvēris Valsts prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu