Policija izklīdina "Okupēt Sidneju" izveidoto nometni

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija Austrālijas pilsētā Sidnejā agrā svētdienas rītā izklīdināja protestētāju nometni "Okupēt Sidneju" ("Okkupy Sydney"), kas kopš pagājušās sestdienas, kustības "Okupēt Volstrītu" ("Occupy Wall Street") iedvesmota, bija izveidota Sidnejas biznesa rajonā.

Policija aizturējusi 40 cilvēkus, kam tiks izvirzītas apsūdzības par dažādiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policijai.

Protesta akcija "Okupēt Sidneju" pret lielo korporāciju alkatību un ekonomisko nevienlīdzību sākās pagājušajā nedēļā, kad līdzīgas akcijas notika daudzās pasaules pilsētās. Sākotnēji Sidnejas biznesa rajonā bija pulcējusies neliela cilvēku grupiņa, kas nakti pavadīja uz ielas, pat neskatoties uz to, ka viņiem konfiscēja visu nometnes veidošanai nepieciešamo. Protestētāji vēlāk uzstādīja pat saules bateriju paneļus, lai varētu uzlādēt mobilos telefonus.

Pie protestētājiem Sidnejā apmēram 100 policisti ieradās divas dienas pēc tam, kad policija pārtrauca līdzīgu protesta akciju Melburnā, kur policijas un protestētāju starpā izcēlās sadursmes.

"Okupēt Sidneju" izveidotajā nometnē svētdienas rītā bija apmēram 70 cilvēki, tostarp daži bezpajumtnieki, kas pievienojušies demonstrētājiem. Policija izteikusi brīdinājumu, ka protestētājiem jāpamet nometnes vieta, bet, kad tas tika ignorēts, izklīdināja protesta akcijas dalībniekus.

Policija skaidroja, ka demonstrantiem pagājušajā nedēļā tika atļauts rīkot divas stundas ilgu protesta akciju, kas kopš tā laika ir pārkāpts, vairākkārt ignorējot prasības atbrīvot teritoriju.

Austrālija globālo ekonomikas krīzi pārdzīvoja labāk nekā daudzas citas attīstītās valstis un pašlaik tajā bezdarbs ir zemā līmenī. Tomēr protesta akcijā pastāvīgi piedalījās vairāki simti cilvēku, pārsvarā kreisi noskaņoto organizāciju pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu